HERR: Rättvis seger borta mot IFK Norrköping
Nikola Vasic. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Rättvis seger borta mot IFK Norrköping

Share

HERR: Rättvis seger borta mot IFK Norrköping

Genrepet visade att BP är redo för allsvenskan efter att rättvist bortaslå IFK Norrköping med 2-1. Målen gjordes av Nikola Vasic och Ludvig Fritszon.  Inför matchen pratad ...

Genrepet visade att BP är redo för allsvenskan efter att rättvist bortaslå IFK Norrköping med 2-1. Målen gjordes av Nikola Vasic och Ludvig Fritszon. 

Inför matchen pratade Jonas Dahlqvist, reporter för Discovery+, med tränaren Andreas Engelmark om huruvida IFK Norrköping är en lämplig värdemätare för laget inför allsvenskan som börjar nästa helg. 

–Ja det tycker jag. De spelar relativt likt Djurgården, åtminstone sett till formation och är ett väletablerat lag i allsvenskan så det är perfekt att möta dem idag, sa Andreas Engelmark till Discovery+.

Första halvlek

Det var en avvaktande inledning på matchen där båda lagen tillät varandra att rulla runt bollen i backlinjen. BP såg trygga ut med bollen och hittade ibland fina spelvändningar, de stora chanserna skulle dock utebli under den första kvarten. 

I matchminut 16 nickade Nikola Vasic in ledningsmålet till BP efter ett mönsteranfall. Efter spel med bollen inom laget en längre period hamnade bollen ute hos Marijan Cosic som väggspelade med Alexander Jensen innan han slog ett perfekt inlägg till Nikola Vasic. Den sistnämnde visade prov på sin styrka när han höll undan motståndare i samband med målnicken. 

Med 24 minuter spelade så sprang Monir Jelassi sig förbi sin motståndare på kanten och hade ett läge att slå in bollen till Nikola Vasic, men tyvärr så ådrog han sig en skada i samband med det och tvingades utgå. In kom Samuel Kroon. För BP:s och Monir Jelassis egna skull hoppas vi att skadan inte är något allvarligt och att han snart återfinns på plan. 

BP var de som styrde och ställde den första halvleken. Laget lyckades med att bygga upp anfall bakifrån, komma runt på kanterna och att ställa om snabbt när tillfälle gavs. Det enda som saknades för bortalaget var de riktigt farliga målchanserna, men som helhet en väl genomförd första halvlek. 

Marijan Cosic var nöjd med den första halvleken och sa följande till Discovery+ i halvtidsintervjun:

–Jag tycker vi gör en ganska bra första halvlek utifrån det vi pratat om hur vi vill ta oss an matchen. Matchplanen följer vi ganska bra och så får vi utdelning också. Jag tycker det ser ganska bra ut. Vi vill ha lite längre anfall och också kunna slå till lite från ingenstans när de blir passiva. Så det är bra att vi kan ha både de snabba och mer tålmodiga anfallen. 

Andra halvlek

IFK Norrköping kom ut till den andra halvleken starkast och valde att sätta en högre och mer intensiv press mot BP. Hemmalaget skapade inga målchanser, men det övertag BP haft under den första halvleken neutraliserades från IFK Norrköping. 

En hård och olycklig duell mellan Nikola Vasic och den förre BP-spelaren Jesper Ceesay slutade med att målskytten Vasic fick lämna planen i den 54:e minuten. In kom istället Ludvig Fritzson. 

Efter dryga timmens spel kvitterade IFK Norrköping via Maic Sema som tog ned bollen på bröstet för att sedan skjuta in 1-1. BP hade vid den här tidpunkten vuxit in i den andra halvleken men de flesta anfall slutade med inlägg som inte hittade rätt. Kvitteringen var således inget som hängde i luften, men en imponerande effektivitet från IFK Norrköping gjorde att ställningen var lika med en halvtimme kvar att spela. 

I matchminut 68 ersattes Alexander Abrahamsson av Torbjørn Heggem. Åtta minuter senare genomförde BP ett dubbelbyte då John Mellberg och Tim Waker klev in och Viktor Agardius samt Marijan Cosic lämnade planen. I den 83:e minuten gjorde BP matchens sista byte då Oscar Pettersson ersattes av Liam Jordan. 

I den 86:e minuten avlossade Tim Waker ett skott utanför straffområdet som tvingade Oscar Jansson till en räddning. Minuten senare återtog BP ledningen efter ytterligare ett nickmål. Den här gången höll sig Ludvig Fritszon framme på ett väl avvägt inlägg från Alexander Jensen. 

Sett till prestation, resultat och vilka som stod på andra sidan ska spelare och ledare vara nöjda över dagens insats. Det är glädjande att den här insatsen kom nu i det allsvenska genrepet då det på lördag är premiär borta mot Djurgårdens IF. 

Nästa match spelas på lördag 1 april 17:30 då vi gästar Djurgårdens IF borta på Tele2 Arena i den allsvenska premiären. Köp biljett via diffotboll.ebiljett.nu

Träningsmatch herr:

IFK Norrköping – BP

1-2 (0-1)

Mål BP: Nikola Vasic (16) och Ludvig Fritszon (87).

BP:s lag: Oscar Linnér, Alexander Abrahamsson (Torbjørn Heggem, 68), Amadeus Sögaard, Viktor Agardius (John Mellberg, 76), Monir Jelassi (Samuel Kroon, 24), Kevin Ackermann, Samuel Leach Holm, Alexander Jensen, Oscar Pettersson (Liam Jordan, 83), Nikola Vasic (Ludvig Fritszon, 54), Marijan Cosic (Tim Waker, 76).