HERR: Oavgjort mot Malmö FF
Torbjørn Heggem från tidigare match. FOTO: Erik Bjernulf

Delad poäng mot serieledarna efter sen kvittering från Malmö FF. BP:s mål gjordes av Nikola Vasic och Torbjørn Heggem. Nu väntar sommaruppehåll. På grund av sjukdom fick Rasmus ...

På grund av sjukdom fick Rasmus Örqvist stå över matchen mot Malmö FF och André Calisir var inte tillgänglig till följd av skada. Adam Jakobsen var tillbaka till spel från start.

Första halvlek

Glenn Nyberg blåste igång matchen som rödsvart sparkade igång. De inledande minuterna var böljande och BP visade från start att de vill spela sitt spel, även mot serieledarna.

Nikola Vasic fick sin tröja sönderriven i minut tre och fick byta från sitt sedvanliga nummer 9 till 32 på matchtröjan. Kort därefter tryckte Derek Cornelius i Malmö FF till Nikola Vasic och det visade sig tidigt i matchen att den himmelsblå mittbacksduon låg tätt på BP:s målfarlige anfallare.

Den första chansen i matchen tilldelades hemmalaget efter att BP vunnit bollen högt. Efter att ha blivit framspelad testade Wilmer Odefalk från straffområdeslinjen, men skottet räddades av Johan Dahlin. Detta i den 13:e minuten.

I den 21:a minuten var gästerna nära att ta ledningen. Det rödsvarta försvaret fick inte riktigt undan bollen och istället kom den till Erik Botheim som tvingade Filip Sidklev till en fin räddning. En minut senare nickade Issac Kiese Thelin in 1-0 till Malmö FF på hörna.

Bortapubliken hade inte slutat fira när Nikola Vasic svarade genom att placera  in 1-1. Målet kom till efter att Tim Waker tagit sig runt och förbi på vänsterkanten innan han träffade lagets skyttekung. För dem statistikglada var det mål 5000 i allsvenskan.

Nikola Vasic fick i den 29:e minuten ett jätteläge att göra sitt och lagets andra för dagen. Anfallaren blev frispelad av Adam Jakobsen, men Vasic fick inte träff på bollen. Den första halvtimmen var jämn med chanser för båda lagen.

Under halvlekens avslutande kvart var bollen allt som oftast i himmelsblå ägo. Det öppnade upp kontringsmöjligheter för BP, något som nästan gav utdelning i den 45:e minuten. Nikola Vasic sprang i djupet och försökte nå Alexander Jensen ute till höger, men den för branta passningen gjorde att ytterbacken fick ta avslutet ur svår vinkel.

Med tanke på motståndet så stod BP för en fin första halvlek där laget skapade flera klara målchanser. Samtidigt hade även motståndet flera chanser som inte utnyttjades.

Andra halvlek

BP gick in till den andra halvleken utan att genomföra några byten.

Inledningen av halvleken påminde om hur den förra avslutades. Malmö FF hade mycket boll och BP försvarade lågt. Efter fem minuters spel fick Filip Sidklev rädda ett avslut från Isaac Kiese Thelin från nära håll.

I den 62:a minuten visade fjärdedomaren upp att både Nikola Vasic och Frederik Christensen skulle bytas ut. I deras ställe kom Daleho Irandust och Eric Björkander in i matchen.

Med 25 minuter kvar att spela av ordinarie tid tog BP ledningen. Torbjørn Heggem nickade in sitt första för säsongen efter en fin frispark slagen av Daleho Irandust. BP hade innan ledningsmålet en bra period och Malmö FF fick inte till det spel som de hade under den första halvleken.

I matchminut 73 var kvitteringen nära att komma. Isaac Kiese Thelin tvingade, från nära håll, Filip Sidklev till ytterligare en räddning. Räddningen gjorde att skottet tappade så pass mycket fart att Alexander Abrahamsson kunde nicka undan bollen på mållinjen.

Tim Waker tvingades utgå skadad. Han ersattes av Kaare Barslund i minut 75.

Kort därefter stod Wilmer Odefalk för en fin prestation då han lurat bort motståndare innan han avlossade, men Johan Dahlin stod för en fin räddning.

Daleho Irandust tvingades att gå till följd av skadekänning. Även Wilmer Odefalk byttes ut. In kom Evans Botchway och Paya Pichkah. Dubbelbyttet skedde i minut 86.

Bara minuten efter inhoppet så vann Evans Botchway bollen på egen planhalva innan han på egen hand transporterade in den i straffområdet. Johan Dahlin stod för ytterligare en fin räddning. Men Evans Botchway fick visa prov på hans snabbhet.

I den 92:a minuten fick Botchway möjligheten att göra mål igen, men Dahlin räddade igen.

BP var sånär att ta den första segern någonsin mot Malmö FF, men Derek Cornelius nickade i den 96:e minuten in 2-2.

Efter sju tilläggsminuter satte Glenn Nyberg pipan och blåste av för fulltid. En poäng i den sista matchen innan sommaruppehållet.