HERR: Oavgjort mot IFK Norrköping
Theo Bergvall gjorde sitt första mål i allsvenskan mot IFK Norrköping. FOTO: Erik Bjernulf

Theo Bergvall gav BP ledningen innan Arnor Traustason kvitterade för IFK Norrköping. Matchen slutade 1-1. Nästa match är hemma på Grimsta IP mot Kalmar FF.  Första halvlek ...

Första halvlek

Under strålkastarna på PlatinumCars Arena tog hemmalaget hand om avsparken. IFK Norrköping. Under de tio första minuterna prioriterade båda lagen längre bollinnehav utan att skapa några målchanser.

BP tog ledningen i den 19:e minuten. Theo Bergvalls avslut styrdes från försvarande ben in i mål. Ytterbacken blev framspelad av Nikola Vasic.

Efter ett fint BP-anfall hittade Alexander Jensen in till Ludvig Fritzson i Norrköpings straffområde. Mittfältaren sköt mot den första stolpen men nekades ett mål av David Mitov Nilsson som stod för en fin räddning.

Lucas Hägg Johansson fick agera efter att Arnor Traustason försökt nå medspelare med ett hårt inlägg efter backen i den 42:a matchminuten. En minut senare testade Christoffer Nyman med en cykelspark. Även den gången stod Lucas Hägg Johansson i vägen.

På tilläggstid av den första halvleken kvitterade IFK Norrköping. Arnor Traustason nickade in bollen i mål.

Andra halvlek

Hemmalaget inledde den andra halvleken starkt och tvingade BP till att stå emot flertalet inlägg. I den 51:a minuten hade IFK en boll i nät, men Arnor Traustason blåstes av för offside. BP fick inte igång sitt egna spel.

Matchens första byte kom efter en timmes spel. André Calisir ersattes av Martin Vetkal. Tio minuter senare byttes Theo Bergvall ut. In kom Eric Björkander.

På tilläggstid kom Paya Pichkah in i spel då Wilmer Odefalk klev av.

BP:s anfall var få och korta under stora delar av den andra halvleken. Att matchen slutade oavgjort var mycket tack vare ett gott försvarsspel från rödsvart. Annars var det IFK som låg på för ett ledningsmål.

Nästa match är hemma på Grimsta IP mot Kalmar FF 26 oktober.