HERR: Mållöst mellan BP – Mjällby AIF
Bild på Alex Timossi Andersson. FOTO: Erik Bjernulf.

Det slutade mållöst på Grimsta IP mellan BP och Mjällby AIF. Hemmalaget hade de flesta och bästa målchanserna. Nästa match är borta mot Djurgårdens IF.  Första halvlek ...

Första halvlek

Rödsvart tog hand om avsparken hemma på Grimsta IP, men det var gästerna som kom till den första målchansen. Eliot Stroud kom till ett bra avslutsläge men sköt över Lucas Hägg Johanssons ribba.

BP:s första läge kom efter kvarten spelad. Adam Jakobsen avslutade efter ett fint samspel med Nikola Vasic. Noel Törnqvist i Mjällby AIF stod för en fin räddning.

I matchminut 35 kom Nikola Vasic till skott. Noel Törnqvist stod för en ny räddning. På tilläggstiden av halvleken kom Adam Jakobsen till nytt avslut, men Noel Törnqvist stod för en benparad vid den första stolpen. I övrigt var det en relativt händelsefattig halvlek där inget av lagen kom till några större målchanser och ställningen 0-0 var sett till matchbild logiskt.

Andra halvlek

Precis som i den första halvleken var det gästerna som kom till den första målchansen. Lucas Hägg Johansson kom ut och gjorde sig stor när han räddade ett friläge ut till hörna i minut 48. Bra ingripande från hemmamålvakten.

Frederik Christensen ersatte Theo Bergvall i den 59:e matchminuten. Tretton minuter senare genomförde BP ett nytt byte. Daleho Irandust kom in istället för Serge-Junior Martinsson Ngouali. Det var nära att bli ett succébyte då Daleho Irandust träffade ribban med sin första bolltouch, efter att Nikola Vasic fått felträff på ett inlägg. På returen tvingade Adam Jakobsen, med ett hårt skott mot marken, målvakt Noel Törnqvist i Mjällby till matchens räddning.

Under slutminuterna var det BP som tydligast gick för segern, men utöver tidigare nämnda chanser så hände inte särskilt mycket.

Nästa match spelas på bortaplan 25 september 19.00 då BP möter Djurgårdens IF.