HERR: Kryss i träningsmatchen mot Västerås SK
Foto: Erik Bjernulf

HERR: Kryss i träningsmatchen mot Västerås SK

Share

HERR: Kryss i träningsmatchen mot Västerås SK

Tisdagens träningsmatch på Grimsta slutar 1-1 efter mål i vardera ände av matchen. Truppen bestod till största del av spelare som inte fått lika mycket speltid i Allsvenskan på si ...

Tisdagens träningsmatch på Grimsta slutar 1-1 efter mål i vardera ände av matchen. Truppen bestod till största del av spelare som inte fått lika mycket speltid i Allsvenskan på sistone, kryddat med spelare från P19.

BP får en riktigt tuff start på matchen när VSK kommer i en snabb anfallsvåg som avslutas med ett hårt skott. Lucas Hägg Johansson får bekänna färg direkt, men gör det med den äran och styr ut bollen till hörna med en riktigt fin räddning. På den efterföljande hörnan hänger dock inte det rödsvarta försvaret med och 0-1 nickas in redan i den andra spelminuten.

Gästerna har ett gäng provspelare med sig som vill visa upp sig inför VSK:s kommande allsvenska avancemang. Det visar sig främst i högt intensitet och flera starka individuella prestationer som i stunder sätter press på BP. BP ska dock växa in i matchen och blir med tiden mer och mer spelförande. Gustav Sandberg Magnusson har ett tungt skott som styrs utanför med några minuter kvar till paus men hemmalaget får inte till några riktigt klara chanser att prata om.

I andra halvlek tar BP över allt mer av spelet och skapar bra chanser. Sandberg Magnusson har en nick från nära håll och inbytte Sebastian Wändin har ett avslut som styrs utanför. Med fem minuter kvar av ordinarie tid BP:s övertag ge mål. Wilmer Odefalk fälls strax utanför straffområdet, på BP:s högerkant. Leonard Zuta kliver fram på frispark och smäller in den i första krysset. Ett vackert mål som ger solen en match om skenet över Grimsta.

Träningsmatch
1-1 (0-1)
Mål: Leonard Zuta

BP:s lag
Lucas Hägg Johansson – Alexander Abrahamsson (Leonard Kleist, 62), Jesper Löfgren, Liiban Abadid – Monir Jelassi (Sebastian Wändin, 46), Gustav Sandberg Magnusson, Wilmer Odefalk, Leonard Zuta – Kim Kotiram (Milo Norrby, 62), Alexander Johansson (Charlie Nildén, 78), Marijan Cosic