HERR: Inför Malmö FF – BP

HERR: Inför Malmö FF – BP

Share

HERR: Inför Malmö FF – BP

BP reser söderut till de mesta mästarna i Malmö FF. Lagen befinner sig i olika ändar av tabellen och är båda i stort poängbehov båda två. Avspark måndag 2 oktober kl. 19.00. Lä ...

BP reser söderut till de mesta mästarna i Malmö FF. Lagen befinner sig i olika ändar av tabellen och är båda i stort poängbehov båda två. Avspark måndag 2 oktober kl. 19.00.

Läget i BP

Det är tungt för rödsvart som inte vunnit någon av de fyra senaste matcherna, samtidigt vände laget senast ett tvåmålsunderläge till oavgjort efter en sagolik cykelspark från Nikola Vasic i slutminuterna. Utöver att poängen i sig kan bli oerhört viktig så stärks moralen av en upphämtning som den mot IFK Norrköping senast. Ska BP lämna Eleda Stadion med poäng har laget inte råd med en lika svag halvlek som den första mot IFK Norrköping.

Inför matchen mot Malmö FF befinner sig BP på kvalplats, fyra poäng ner till Degerfors IF och med flera lag strax ovanför. Seger kan ta BP upp till en tiondeplats beroende på hur matchen mellan Hammarby IF och IFK Göteborg slutar. 

Om Malmö FF

Efter 24 spelade omgångar är det de himmelsblå som toppar serien. Obesegrade de sex senaste matcherna med fyra segrar gör att övriga toppkonkurrenter inte lyckats hålla Malmö FF:s tempo. Lag styrda av Henrik Rydström brukar lägga stor vikt vid eget bollinnehav och hans Malmö FF är sannerligen inget undantag. Ska BP orka stå emot blir det viktigt att hålla i bollen när möjligheten ges utan att bli naiva och bjuda på misstag. 

Senast lagen möttes stod BP för en imponerande insats på Grimsta IP och tog rättvist ledningen via Alexander Jensen. När domaren sedan blåste av för full tid så hade mesta mästarna vänt till 2-1 efter två sena mål. BP har aldrig besegrat Malmö FF i allsvenskan. 

Köp din biljett till bortasektionen här https://www.mff.se/biljett/ 

Avspark på Eleda Stadion måndag 2 oktober kl. 19.00.