HERR: Inför IFK Norrköping – BP
Oscar Linnér. FOTO: Erik Bjernulf.

HERR: Inför IFK Norrköping – BP

Share

HERR: Inför IFK Norrköping – BP

Det allsvenska genrepet för herrarna spelas mot IFK Norrköping på Platinumcars Arena. Avspark är 14:00 på lördag.  Läget i BP Efter den imponerande vändningen mot GIF S ...

Det allsvenska genrepet för herrarna spelas mot IFK Norrköping på Platinumcars Arena. Avspark är 14:00 på lördag. 

Läget i BP

Efter den imponerande vändningen mot GIF Sundsvall förra veckan har stämningen på Grimsta IP varit god och träningarna gått bra. Segerregissören från matchen mot GIF Sundsvall, Marijan Cosic, som stod för tre fullträffar ser ut att träffa formen till spelet i allsvenskan. Utöver den starka vändningen både resultat- och spelmässigt var det glädjande att se Oscar Linnér debutera för A-laget och att Ludwig Malachowski Thorell fick göra mål.

Det är flertalet spelare ur truppen som inte är tillgängliga då det är landslagsfotboll under helgen. André Calisir (Armenien), Filip Sidklev (P18), Sebastian Wändin (P18), Ludwig Malachowski Thorell (P18), Richie Omorowa (P19) och Fredrik Nissen (P19) är samtliga på landslagsuppdrag.

Motståndet

Utan att lägga någon skugga på tidigare motståndare i träningsmatcherna råder det inga tvivel om att IFK Norrköping är ett hack upp kvalitétsmässigt och att det blir en nyttig värdemätare för BP. 

Det vita laget från Östergötland har blandat och gett under försäsongen. De inledde cupspelet med en uddamålsseger mot GAIS, följde upp det med ett oavgjort resultat mot Utsiktens BK och avslutade gruppspelet med en 4-0-seger i kamratderbyt mot IFK Göteborg. De lottades sedan mot BK Häcken i kvartsfinal där de föll med 3-0 på Bravida Arena.

Fjolårssäsongen för IFK Norrköping blev inte vad de hoppats på inför. Efter en seg inledning fick Rikard Norling sparken och in kom Glen Riddersholm. Prestationerna var ojämna och laget slutade till sist på en tolfte plats i allsvenskan. 

BP har haft det tufft mot IFK Norrköping och faktum är att morgondagens motståndare vunnit de fem senaste matcherna mellan lagen. Senaste segern för BP mot IFK Norrköping var 3 maj 2014 efter mål av Jesper Karlström, Nicklas Bärkroth och Dardan Rexhepi. 

Matchen sänds på Discovery+.