HERR: Inför IFK Göteborg – BP
Match från senaste mötet lagen emellan. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför IFK Göteborg – BP

Share

HERR: Inför IFK Göteborg – BP

Imorgon reser rödsvart till Göteborg för att möta Blåvitt på Gamla Ullevi. Morgondagens hemmalag är i fin form och går vid seger förbi BP tack vare bättre målskillnad. Avspark kl. ...

Imorgon reser rödsvart till Göteborg för att möta Blåvitt på Gamla Ullevi. Morgondagens hemmalag är i fin form och går vid seger förbi BP tack vare bättre målskillnad. Avspark kl. 15.00. 

Läget i BP

Den senaste matchen var mardrömslik efter att BP tappat ledningen två gånger mot jumbon. Med den insatsen och den senaste perioden i åtanke så är känslan att landslagsuppehållet kom lägligt. Spelare och ledare har knutit näven och jobbat stenhårt i träning för att försöka undvika att dras ned ordentligt i bottenstriden. 

Det kom som bekant i slutet av sommaren ett flertal nyförvärv och nu är samtliga redo för spel. Den enda som är ett frågetecken på förhand är Leonard Zuta som tvingades kasta in handduken i samband med uppvärmningen mot Varbergs BoIS. 

Om IFK Göteborg

Det klassiska storlaget har under majoriteten av säsongen befunnit sig under strecket. Den senaste tiden har formen pekat spikrakt uppåt och deras nyförvärv har verkligen höjt laget, inte minst Arbnor Mucolli. Innan landslagsuppehållet var IFK Göteborg nära att bortaslå Malmö FF efter två mål från just Mucolli, men matchen slutade 2-2 efter sen kvittering. Även Marcus Berg har börjat leverera mål framåt och BP får verkligen kämpa ifall de vill återvända till huvudstaden med poäng. 

När BP gästat IFK Göteborg har det i tävlingssammanhang aldrig slutat med seger. Den senaste gången lagen möttes i Göteborg slutade det 2-0 till hemmalaget. När lagen möttes på Grimsta IP tidigare i år så slutade matchen mållöst. 

Köp biljett till matchen här https://ifkgoteborg.se/vara-biljetter/

Avspark 16 september kl. 15.00 på Gamla Ullevi.