HERR: Inför hemmapremiären mot MFF
Marijan Cosic. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför hemmapremiären mot MFF

Share

HERR: Inför hemmapremiären mot MFF

Väntan på att allsvenskan åter ska spelas på Grimsta IP är snart över. Imorgon tar BP emot Malmö FF i hemmapremiären. Matchstart 15:00.  Läget i BP Den allsvenska återkomste ...

Väntan på att allsvenskan åter ska spelas på Grimsta IP är snart över. Imorgon tar BP emot Malmö FF i hemmapremiären. Matchstart 15:00. 

Läget i BP

Den allsvenska återkomsten blev inte vad de rödsvarta hoppades på då laget föll med 3-1 borta på Tele2 Arena mot Djurgårdens IF. Det går däremot att ta med sig avslutningen av matchen då BP visade att de kan ha ett eget bollinnehav även mot Djurgården på bortaplan. 

Någon som ser ut att ha hittat målformen perfekt till starten av allsvenskan är Marijan Cosic som nyligen gjorde tre mål mot GIF Sundsvall och nu ett mot Djurgårdens IF i premiären. Hör Marijans tankar inför morgondagen här http://bpfotboll.se/forening/herr-marijan-cosic-infor-malmo-ff/ 

Träningarna fortsätter att se bra ut på Grimsta IP och det är fortsatt positivt trots förlusten i premiären. Imorgon är Grimsta IP äntligen en allsvensk arena igen och det är mesta mästarna Malmö FF som gästar BP. Monir Jelassi och André Calisir är de två spelare som är osäkra inför matchen. I övrigt har Olof Mellberg och Andreas Engelmark samtliga spelare till sitt förfogande.

Om Malmö FF

Trots stor himmelsblå besvikelse förra året så är Malmö FF inför säsongen en av de tydliga favoriterna att lyfta Lennart Johanssons pokal i november. Inför året har Henrik Rydström tagit över skånelaget efter hans lyckade tid som huvudtränare i Kalmar FF. Det återstår att se vilken typ av effekt han får på laget, men premiären mot just Kalmar FF bådar gott för alla som håller på Malmö FF. Det som stack ut för MFF i premiären på Eleda Stadion var hur offensiv elvan var då endast en mittback startade matchen. 

Inbördes mellan lagen har morgondagens bortalag en tydlig plusstatistik. BP har inte vunnit någon av de tolv senaste matcherna mot MFF, av de tolv matcherna har de himmelsblå vunnit nio och tre har slutat oavgjort. Senast Malmö FF spelade en allsvensk match på Grimsta IP vann de över BP med 3-0. 

Matchen spelas på lördag, 8 mars 15:00 då BP gästas av Malmö FF hemma på Grimsta IP. Köp biljett via https://bpfotboll.se/biljettinformation/

Via tv/streaming
Discovery Plus sänder. Köp gärna matchen via den här länken, så går en del av intäkterna tillbaka till BP.