HERR: Inför Hammarby IF – BP
Amadeus Sögaard. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför Hammarby IF – BP

Share

HERR: Inför Hammarby IF – BP

Senare ikväll är det dags för BP:s andra Stockholmsderby för säsongen. Precis som det första spelas matchen på Tele2 Arena, men den här gången mot Hammarby IF. Avspark är kl. 19.0 ...

Senare ikväll är det dags för BP:s andra Stockholmsderby för säsongen. Precis som det första spelas matchen på Tele2 Arena, men den här gången mot Hammarby IF. Avspark är kl. 19.00.

Läget i BP

Under vårsäsongen har BP överraskat många med många inspelade poäng och en fin fotboll. Det återstår nu bara en match innan spelare och ledare får ett sommaruppehåll. Samtliga inom klubben är naturligtvis beslutna om att avsluta på bästa möjliga sätt och vinna derbyt borta mot Hammarby IF. 

BP har vunnit de fyra senaste matcherna på bortaplan och kommer med en tro om att det efter kvällens match ska vara fem raka bortasegrar. Dessutom är skadelistan tom och avstängningarna från förra omgången är avtjänade.

Om Hammarby IF

Kvällens hemmalag har inte inlett säsongen lika starkt som BP och är en av de större besvikelserna så här långt av Allsvenskan. De senaste åren har Hammarby IF spelat en offensiv och målrik fotboll som även lett till många poäng, men det har inte blivit träff i år. En del av förklaringen är nog att flertalet nyckelspelare lämnade klubben inför den här säsongen. 

På de fyra senaste matcherna har Hammarby gått segerlösa, tre oavgjorda och en förlust. Trots att laget ligger på en tiondeplats råder det inga tvivel om att kvalité finns i truppen och att de kan prestera på en hög nivå. Ska BP lyckas vinna ikväll krävs det att laget får igång sitt eget spel och inte visar Hammarby IF för mycket respekt. 

Senast lagen möttes i allsvenskan föll BP båda matcherna. 0-4 på Tele2 Arena och 2-4 hemma på Grimsta IP. 


Avspark fredag 9 juni kl.19.00 på Tele2 Arena. Köp biljett på https://www.hammarbyfotboll.se/biljetter/kop-biljetter/. Matchen sänds på Discovery+. https://www.discoveryplus.com/se/sport/fotboll/allsvenskan