HERR: Inför BP – Varbergs BoIS
Gustav Sandberg Magnusson. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför BP – Varbergs BoIS

Share

HERR: Inför BP – Varbergs BoIS

Imorgon gästas formstarka BP på Grimsta IP av Varbergs BoIS som jagar sin första seger. Det är två lag med skilda spelfilosofier och det gäller för BP att få matchen dit de vill. ...

Imorgon gästas formstarka BP på Grimsta IP av Varbergs BoIS som jagar sin första seger. Det är två lag med skilda spelfilosofier och det gäller för BP att få matchen dit de vill.

Läget i BP

Det är få lag i allsvenskan som har lika många poäng som BP de senaste fem matcherna. 13 poäng av 15 möjliga senaste fem är starka siffror. Samtidigt som formen är på topp är det inte läge att slå av på takten inför mötet imorgon då Varbergs BoIS är i stort poängbehov. Senast kommer BP från en imponerande seger på Guldfågeln Arena trots att Filip Sidklev fick släppa in sitt första mål i Allsvenskan. 

Säsongen igenom har stämningen varit god på Grimsta IP och den har naturligtvis inte blivit sämre efter de senaste resultaten. I truppen noterar vi att skadelistan blir kortare och kortare. Frågetecknet finns fortsatt för Monir Jelassi som dock har börjat träna med laget igen.

Om Varbergs BoIS

Morgondagens motståndare var precis som BP tippade i botten inför säsongen av de flesta. Laget har under de senaste säsongerna lyckats spela till sig nya allsvenska kontrakt via kamp, fasta situationer och ett gediget försvarsspel. Får Varbergs BoIS matchen dit de vill på Grimsta IP blir det ett lägre tempo och mycket duellspel.

Samtidigt som Varbergs BoIS ännu inte vunnit någon match så har de spelat oavgjort fyra gånger. Mjällby AIF, IF Elfsborg, IK Sirius och Kalmar FF har samtliga kryssat mot det grönsvarta från västkusten. 

De nio senaste matcherna mellan lagen har slutat med två segrar för BP, fem kryss och två segrar för Varbergs BoIS. Båda BP:s segrar har kommit hemma på Grimsta IP. 

Matchen spelas imorgon, söndag, 21 maj kl. 15.00 då BP gästas av Varbergs BoIS hemma på Grimsta IP. Köp biljett via bp.ebiljett.nu. Matchen sänds på Discovery+. https://www.discoveryplus.com/se/sport/fotboll/allsvenskan