HERR: Inför BP – IK Sirius
Nikola Vasic målfirande från tidigare match. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför BP – IK Sirius

Share

HERR: Inför BP – IK Sirius

BP står som hemmalag även den här helgen då IK Sirius gästar Grimsta IP. Den fina formen för BP håller i sig och laget har nu tagit 16 av 18 poäng de senaste sex omgångarna. Morgo ...

BP står som hemmalag även den här helgen då IK Sirius gästar Grimsta IP. Den fina formen för BP håller i sig och laget har nu tagit 16 av 18 poäng de senaste sex omgångarna. Morgondagens motståndare har ännu inte vunnit någon match men har flera kryss.

Läget i BP

Det är i dagsläget inga moln på den rödsvarta himlen. Laget har radat upp segrar och fina prestationer på rad samtidigt som frånvarolistan fortsätter att krympa. För första gången sedan allsvenskan drog igång är BP fulltaliga i träning. Det återstår att se huruvida Monir Jelassi är en del av matchtruppen eller inte. Nikola Vasic är avstängd efter tre gula kort under säsongen.

Utan att någon form av hybris infunnit sig på Grimsta IP så är självförtroendet starkt och samtliga är medvetna om att få lag är lika formstarka. 

Om IK Sirius

Trots motståndets svaga poängskörd så har deras insatser emellanåt förtjänat mer. Några av matcherna som slutat oavgjort hade lika gärna kunnat sluta med glädje i Uppsala. 

Imorgon är även Christer Mattiasson, numera tränare i IK Sirius, tillbaka på Grimsta IP där han tillsammans med spelarna firat flera framgångar. IK Sirius vill precis som BP börja anfallen bakifrån och ha mycket boll. Laget har däremot blivit aningen mer direkta under Mattiasson än tidigare säsonger. 

De tre senaste tävlingsmatcherna lagen emellan har slutat med seger för blåsvart. Senast lagen ställdes mot varandra på Grimsta IP vann gästerna med 0-1.
Matchen spelas imorgon, lördag, 27 maj kl. 17.30 då BP gästas av IK Sirius hemma på Grimsta IP. Köp biljett via bp.ebiljett.nu. Matchen sänds på Discovery+. https://www.discoveryplus.com/se/sport/fotboll/allsvenskan