HERR: Förlust mot IK Sirius
Nikola Vasic gjorde mål i förlusten mot IK Sirius och är nu ensam skytteligaledare. FOTO: Erik Bjernulf

Förlust i Uppsala med 3-2 Nikola Vasic reducering räckte inte till poäng men tog honom upp i ensam skytteligaledning.  BP gjorde två förändringar i elvan jämfört med matchen mo ...

Förlust i Uppsala med 3-2 Nikola Vasic reducering räckte inte till poäng men tog honom upp i ensam skytteligaledning.

BP gjorde två förändringar i elvan jämfört med matchen mot IF Elfsborg innan uppehållet. Lucas Hägg Johansson och André Calisir fick båda inleda från start. Ludvig Fritzson saknades på grund av sjukdom.

Första halvlek

Vitklädda BP tog hand om avsparken på Studenternas. Två minuter senare nickade Kaare Barslund ihop med IK Sirius-spelare, men inte värre än att han kunde fortsätta matchen.

I matchminut sex kom BP:s första möjlighet i matchen efter att Nikola Vasic fått frispark efter att ha blivit fasthållen strax utanför straffområdet. Alexander Jensen siktade mot den bortre stolpen men träffade varken mål eller medspelare.

IK Sirius hade mycket boll under inledningen av matchen och i den 13:e minuten tog hemmalaget ledningen. Melker Heier kom till skott och tryckte in 1-0 bakom en chanslös Lucas Hägg Johansson. Under de efterföljande minuterna stod målvakten för flera räddningar utan att sättas på några större prov.

Wilmer Odefalk vände om utanför straffområdet för att sedan elegant placera in 1-1 via den bortre stolpen. Kvitteringen i matchminut 25.

När matchuret visade att halvtimmen var spelad fick Joakim Persson en bra möjlighet att återge blåsvart ledningen, men nicken kom mitt på Lucas Hägg Johansson som greppade avslutet. Åtta minuter senare spelade sig IK Sirius igenom. Melker Heier träffade stolpen och på returen fick Yousef Salech möjligheten att göra mål. Uppoffrande försvarsspel från André Calisir och Kaare Barslund gjorde att avslutet blockerades.

Den första halvleken slutade oavgjort.

Andra halvlek

Efter en spelad minut av den andra halvleken återtog IK Sirius ledningen. Adam Vikman gjorde det mesta på egen hand då han skottfintade bort BP-spelare för att därefter prickskjuta in 2-1 med vänstern.

I den 62:a minuten byttes Daleho Irandust in. Frederik Christensen utgick. Två minuter senare utökade IK Sirius sin ledning till 3-1. Yousef Salech sköt in bollen via den främre stolpen i mål.

André Calisir tilldelades en varning i minut 70 och missar därmed nästa match.

Med kvarten kvar att spela genomförde BP ett trippelbyte. Theo Bergvall, Alexander Abrahamsson och Hlynur Freyr Karlsson ersatte Alex Timossi Andersson, André Calisir och Eric Björkander.

Nikola Vasic upp i ensam skytteligaledning! Anfallaren höll sig framme på Adam Jakobsens inlägg i minut 77 och nickade in reduceringen.

Paya Pichkah byttes in i minut 90. Kaare Barslund blev utbytt. Samtidigt visade fjärdedomaren att minst fem tilläggsminuter skulle spelas.

BP:s jakt på poäng och kvittering innehöll många hörnor och inlägg. De stora farligheterna uteblev och IK Sirius kunde hålla undan till seger.

Nästa match spelas på hemmaplan 21 september 17.30 då Mjällby AIF kommer till Grimsta. Köp biljett direkt via bp.ebiljett.nu.