HERR: Förlust hemma mot Kalmar FF
Samuel Leach Holm. FOTO: Erik Bjernulf.

Ett kliniskt Kalmar FF avgjorde matchen på Grimsta IP i den första halvleken. Trots två mål och en stark andra halvlek från BP så höll Kalmar FF undan och vann. Första halvlek ...

Första halvlek

Gästerna tog hand om avsparken och höll direkt i bollen inom laget. När BP sedan fick kontroll av bollen gjorde de samma sak. Det märktes inledningsvis att båda gärna har ett stort eget bollinnehav.

I den 7:e minuten tog Kalmar FF ledningen efter att Simon Skrabb frispelat Denniz Hümmet. BP:s försvar hamnade snett i situationen vilket gjorde att Denniz Hümmet fick gott om tid att skjuta bollen förbi en chanslös Lukas Hägg Johansson.

Drygt två minuter efter kallduschen hade BP en boll i ribban efter att ett inlägg från Samuel Leach Holm träffat Wilmer Odefalks panna. BP reagerade bra på det insläppta målet och tog över matchen mer och mer.

I matchminut 17 var Amadeus Sögaard nära att ställa till det efter att ha missat hemåtpassningen, men Lukas Hägg Johansson räddade upp situationen med sin utrusning.

Efter att BP varit det bättre laget under den första kvarten så kom Kalmar FF in i matchen på nytt och den första halvtimmen var jämn där båda lagen båda hade bättre perioder.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid att spela utökade Kalmar FF sin ledning. I efterspelet från en hörna kunde Lars Saetra nicka in bollen i mål efter inlägg från Simon Skrabb.

Värre skulle det bli för BP efter att Kalmar FF gjorde 3-0. Med tre minuter kvar till tilläggstiden fick Denniz Hummet en sagolik träff på bollen och sköt via ribban in sitt andra mål för dagen.

Tre mål mot noll var det BP gick in i halvtidsvilan med. Sett till matchbilden var resultatet i överkant, även om gästerna förtjänade en ledning. BP var aningen passiva i försvaret och Kalmar FF var kliniska. Amadeus Sögaard höll inte tillbaka i halvtidsintervjun med Discovery+. Mittbacken menade på att laget inte satt ihop och att insatsen var alldeles för svag.

Andra halvlek

Olof Mellberg och Andreas Engelmark valde att genomföra ett trippelbyte i paus då Nikola Vasic, Marijan Cosic och Zeidane Inoussa ersatte Alexander Johansson, Wilmer Odefalk och Gustav Sandberg Magnusson.

Efter tio spelade minuter av den andra halvleken gjorde inbytte Zeidane Inoussa mål efter att kyligt dunkat in bollen på volley efter fint inlägg från Samuel Leach Holm.

Efter dryga timmen spelad var Nikola Vasic nära att nicka in ytterligare reducering för BP efter fint inlägg av Zeidane Inoussa. Ricardo Friedrich stod för en fin räddning vilket nekade Nikola Vasic ett mål. BP tryckte på ordentligt under den här perioden och Kalmar FF hade väldigt korta anfall.

Med 17 minuter kvar att spela pricksköt Samuel Leach Holm in BP:s andra mål för dagen och skapade därmed ordentlig nerv i matchen. I den 79:e minuten byttes Torbjørn Heggem ut och ersattes av Monir Jelassi. I minut 88:a klev Liam Jordan in då Oscar Pettersson klev av.

Hemmalagets tryck avtog en aning efter Samuel Leach Holms mål och BP hade förutom något inlägg och hörna inga större chanser att kvittera. Trots det var Alexander Jensen sånär att kvittera efter ett missriktat inlägg, men bollen gick via ribban och ut för andra gången i matchen.

Sett till resultatet från den första halvleken stod BP för en stark andra halvlek där de verkligen gav det chansen. De rödsvarta kan ta med sig stora delar av den andra halvleken men där de behöver vara noggrannare i försvaret nästa vecka då BP möter Varberg BoIS.

Nästa match är söndag den 3 september borta mot Varbergs BoIS FC kl. 17.30. Köp biljett här https://boisfc.nu/ga-pa-match/biljetter/