HERR: Förlust efter förlängning
Alexander Jensen från tidigare match. FOTO: Erik Bjernulf

Efter 120 minuter fotboll stod Halmstads BK som segrare på Grimsta IP. Nästa tävlingsmatch för BP är GAIS i den allsvenska premiären.  Lucas Bergström fick agera burväktar ...

Lucas Bergström fick agera burväktare från start i kvartsfinalen. I övrigt var det samma elva som tränarduon i BP valde att formera som mot BK Häcken.

Första halvlek

Vitklädda Halmstads BK tog hand om avsparken på Grimsta IP. Den första minuten inledde gästerna starkt då laget skapade tryck med flera tidiga inlägg. Lucas Bergström i BP-målet behövde inte ingripa och det var aldrig riktigt farligt.

BP tog över bollinnehavet rätt omgående. Halmstads BK gick ganska högt i pressen och BP hade emellertid svårt att hitta igenom motståndets lagdelar.

I den sjunde kunde gästernas Viktor Granath avlossa matchens första avslut. Anfallaren fick ingen ren träff och avslutet hamnade en bra bit utanför Bergströms vänstra stolpe.

Hemmalagets första målchans kom efter en kvart spelad då Frederik Christensen hittade in med en passning till Wilmer Odefalk. Den sistnämnde fick iväg ett avslut som styrdes på motståndare ut till hörna.

Lucas Bergström stod för sin första räddning i BP-tröjan efter att Halmstads BK väggat sig fram nära BP:s straffområde. Det var en jämn första halvtimme på Grimsta IP, men gästerna hade de flesta och bästa chanserna.

Med drygt tio minuter kvar att spela nådde Rasmus Örqvist högst på ett inlägg från Frederik Christensen, nicken styrde på försvarare men Tim Rönning räddade avslutet.

Matchens första varning tilldelades André Calisir i matchminut 40.

Domaren, Victor Wolf, blåste av för halvtidsvila med resultatet 0-0. BP fick inte igång spelet och gästerna var det något bättre laget.

Andra halvlek

Till den andra halvleken genomförde BP ett byte då Liiban Abadid ersatte Alexander Abrahamsson.

I den 52:a minuten fick Eric Björkander syna det gula kortet. På efterföljande frispark tvingades Lucas Bergström att sträcka ut för att förhindra ett ledningsmål till Halmstads BK.

BP gjorde ett dubbelbyte efter en timmes spel. Ut gick Rasmus Örqvist och Eric Björkander. In kom Paya Pichkah och Nikola Vasic.

Två minuter senare var den nyinbytte duon nära att göra skillnad. Paya Pichkah spelade fram Nikola Vasic som på volley fick en bra möjlighet att bryta dödläget, men avslutet högt över. Minuten senare fick anfallaren en ny chans, men nicken landade även den ovanför Tim Rönnings ribba.

Med 20 minuter kvar att spela var det nog många som trodde att BP tagit ledningen. WIlmer Odefalks skott tog en styrning, men Tim Rönning hann dit och räddade bollen på mållinjen. Från nära håll kom Nikola Vasic först på returen, men Rönning stod för en ny räddning. I efterspelet av den tilltrasslade situationen tilldelades även Nikola Vasic ett gult kort.

I den 81:a minuten fick Paya Pichkah gult kort.

BP var det bättre laget under den andra halvleken och hade flera chanser till att avgöra matchen. Sett över 90 minuter var ett oavgjort resultat relativt rättvisande.

Första förlängningskvarten

Inför den första förlängningskvarten byttes Daleho Irandust in och Alex Timossi Andersson ut.

De första femton minuterna var händelselösa. BP var nära att ta ledningen efter hörna från Daleho Irandust, men Andreas Johansson skickade undan bollen innan den letade sig in i nät.

Andra förlängningskvarten

Alexander Johansson ersatte Wilmer Odefalk inför den sista förlängningskvarten.

Daleho Irandust fick den andra förlängningshalvlekens första chans, men avslutade utanför mål.

Paya Pichkah fick i den 109:e minuten sitt andra gula kort i matchen. Mittfältarens utvisning gjorde att gästerna omgående tog över initiativet. Två minuter efter utvisning kom matchens avgörande. Phil Ofosu-Ayeh nickade in 1-0 till gästerna på hörna.

I matchens absoluta slutskede stod Lucas Bergström för en fin dubbelräddning.

Grattis till Halmstads BK som i och med segern ska spela semifinal i Svenska Cupen. För BP väntar nu GAIS i den allsvenska premiären.