HERR: En poäng i Västerås för BP
Bild på Nikola Vasic från matchen mot IFK Norrköping. FOTO: Erik Bjernulf

Det första allsvenska mötet mellan Västerås SK och BP slutade oavgjort. Nikola Vasic kvitterade för BP i slutet av den första halvleken och anfallaren har nu gjort sex mål.  ...

Första halvlek

Sommarsolen fortsätter att närvara på de allsvenska arenorna och det var inget undantag på Hitachi Energy Arena.

Efter en minuts spel så fick BP-fostrade Herman Magnusson möjligheten att ge hemmalaget ledningen, men Filip Sidklev räddade skottet som kom utifrån. Kort därefter tvingades Sidklev till ännu en räddning efter att Västerås SK hittat in i BP:s straffområde, men domaren visade att offside hade dömts vid mål.

BP växte successivt in i matchen via ett större bollinnehav. Västerås SK skulle ta vara på ett bolltapp i den 20:e matchminuten då de vann boll på mittplan för att sedan snabbt ta sig framåt i planen innan Jabir Abdihakim Ali placerade in 1-0 bakom Filip Sidklev.

I den 24:e minuten drev Alexander Jensen in från höger och testade lyckan med vänsterfoten från distans. Skottet smet strax utanför stolpen. BP kom under den här perioden till flera inläggslägen, men spelarna inne i boxen fick inte den leverans som behövdes för att kunna kvittera.

Efter en halvtimmes spel hamnade bollen i BP:s mål igen. Filip Sidklev plockade ned bollen efter en hörna från hemmalaget. Anfallande spelare i grönvit tryckte till Sidklev som tappade bollen, något som gjorde att domare dömde frispark till BP istället för mål för Västerås SK.

Het, hetare, Vasic! Anfallaren gjorde sitt sjätte för säsongen i den 39:e minuten och det är nu endast de två himmelsblå, Erik Botheim och Isaac Kiese Thelin, som gjort fler mål i Allsvenskan. Frederik Christensen slog en inåtskruvad hörna som Nikola Vasic sköt in på volley från nära håll.

Den första halvleken slutade 1-1.

Andra halvleken

Olof Mellberg och Andreas Engelmark gjorde en förändring till den andra halvleken. Ludvig Fritzson klev och Rasmus Örqvist in.

Efter ett långt BP-anfall var Frederik Christensen nära att nicka in 2-1 till BP. Den danske kantlöparen nekades av Anton Fagerström som stod för en kvalificerad räddning. Detta i den 53:e minuten. Kort därefter tilldelades Kaare Barslund ett gult kort. BP tryckte under den första kvarten ner Västerås SK och kom till flertalet inlägg.

Med dryga halvtimmen kvar att spela genomförde BP ett dubbelbyte. Daleho Irandust och Adam Jakobsen ersatte Frederik Christensen och Kaare Barslund.

Den nyinbytte duon visade upp sin klass omgående. Daleho Irandust hittade in till Adam Jakobsen som väggade sig förbi och från nära håll fick Fagerström att rädda ut bollen till hörna. På hörnan nådde sedan Adam Jakobsen högst, men vinkeln var svår och bollen gick ut till inspark.

Med kvarten kvar att spela blev Rasmus Örqvist påsprungen efter att ha nickat undan en defensiv hörna. Mittfältaren tvingades utgå och i hans ställe byttes Paya Pichkah in.

Med fem minuter kvar sprang sig Västerås SK till ett friläge, men Filip Sidklev kom ut, gjorde sig stor och stod för en parad. Sekunder senare byttes Leonard Zuta in och Tim Waker ut. Hemmalaget kom till några avslutslägen under slutskedet av matchen, men Filip Sidklev klarade samtliga försök.

Richard Sundell satte pipan i munnen och blåste av för fulltid med 1-1 på resultattavlan.

BP stod för en fin andra halvlek och var det bättre laget. De grönvita försvarade sig både väl och djupt, något som gjorde att BP inte lyckades luckra upp motståndet och skapa de tydliga målchanserna. Alltså slutar det första allsvenska mötet lagen emellan oavgjort.