HERR: BP vände och vann mot GIF Sundsvall
Marijan Cosic. FOTO: Erik Bjernulf

I den näst sista träningsmatchen innan allsvenskan drar igång stod BP för en imponerande vändning när laget vann med 4-2 mot GIF Sundsvall. Spelaren bakom vändningen var Marijan C ...

I den näst sista träningsmatchen innan allsvenskan drar igång stod BP för en imponerande vändning när laget vann med 4-2 mot GIF Sundsvall. Spelaren bakom vändningen var Marijan Cosic som stod för ett hattrick.

Olof Mellberg och Andreas Engelmark valde att göra några förändringar i elvan jämfört med den som startade matchen mot IK Brage. Fredrik Nissen startade på centralt mittfält och Oscar Linnér som har spelat i BP-tröjan tidigare fick göra A-lagsdebut för BP.

Första halvlek

I den sjunde matchminuten skulle den första chansen dyka upp då Marijan Cosic blev nedsparkad och tilldömts en frispark i bra läge. Samuel Leach Holm träffade däremot inte mål och det hela resulterade i inspark för GIF Sundsvall. Kort efter frisparksläget tog gästerna ledningen via Moonga Simba som vandrade in från sin högerposition och placerade in bollen vid Oscar Linnérs vänstra stolpe.

Efter 23 minuter spelade utökade GIF Sundsvall ledningen då Erik Andersson sköt ett skott från utanför straffområdet som letade sig förbi Oscar Linnér. I den 35:e matchminuten reducerade BP efter att Marijan Cosic touchat Alexander Jensens inlägg in i mål. Efter reduceringen tog BP över taktpinnen ordentligt och hemmalaget kvitterade bara fyra minuter senare via Marijan Cosic som därmed blev tvåmålsskytt.

Olof Mellberg sa i intervjun med Discovery+ inför matchen att mycket av fokuset under veckan legat på anfallsspelet. Under inledningen av den första halvleken hade BP inte många anfall, men laget växte sig in i matchen och hotade norrlandslaget ju mer halvleken led.

Andra halvlek

Det var BP som skulle få den första möjligheten även i den andra halvleken. Alexander Jensen transporterade bollen länge innan han hittade Oscar Pettersson som försökte placera in bollen i det bortre hörnet, men GIF Sundsvalls målvakt, Oscar Jonsson, stod för en fin räddning. I den 53:e minuten fick Ludvig Nåvik en jättechans att ge bortalaget ledningen på nytt efter en snabb kontring efter BP-hörna. Kort därefter skulle BP på nytt få en hörna och den var nära att ge utdelning då Nikola Vasic nickade precis utanför.

Efter jätteslarv av GIF sundsvall i uppbyggnadsfasen gavs Oscar Pettersson en gyllene möjlighet att ge BP ledningen men även den här gången nekades hemmalaget av Oscar Jonsson i Sundsvalls-målet.

I den 63:e matchminuten sprang Marijan Cosic sig till ett bra läge för att få fullborda sitt hattrick, men avslutet räddades. Minuten senare gjorde Olof och Andreas sina första byten då Monir Jelassi och Nikola Vasic ersattes av Samuel Kroon och Liam Jordan. Den sistnämnde fick matchens första varning i minut 68 efter att ha stoppat en lovande kontring för bortalaget.

Med 18 minuter kvar av ordinarie tid så fick Marijan Cosic göra sitt tredje mål för dagen efter att han hållit sig framme i en tilltrasslad situation efter hörna.

I den 79:e minuten klev Oscar Pettersson av och ersattes av Ludwig Malachowski Thorell. Tre minuter efter inhoppet fick även Thorell göra mål då han höll sig framme på retur och utökade ledningen för hemmalaget.

BP och Thorell fick sista ordet och matchen slutade 4-2. Att vända 0-2 till 4-2 är både starkt och något som säkerligen ger spelarna och ledarna ytterligare självförtroende inför den kommande säsongen.

Nästa match spelas på lördag 25 mars då BP möter IFK Norrköping på bortaplan. Avspark 14:00. Matchen sänds även via Discovery+.