HERR: BP reser hem med tre poäng
Bild från när laget firar mål mot AIK. FOTO: Erik Bjernulf

Frederik Christensen och Rasmus Örqvist gjorde varsitt mål när BP vann på Örjans Vall med 2-0. BP placerar sig med sina sju inspelade poäng på en tredjeplats i tabellen. Nu väntar ...

Frederik Christensen och Rasmus Örqvist gjorde varsitt mål när BP vann på Örjans Vall med 2-0. BP placerar sig med sina sju inspelade poäng på en tredjeplats i tabellen. Nu väntar IK Sirius hemma på Grimsta IP.

Filip Sidklev, Paya Pichkah och Eric Björkander fick samtliga göra sin första start i årets allsvenska.

Första halvlek

Publiken på Örjans Vall hann knappt sätta sig ned innan Frederik Christensen rakat in ett inlägg från Nikola Vasic med pannan i mål. Ett behärskat avslut vid den bortre stolpen som var danskens första mål i den rödsvarta tröjan. Målet kom till efter en och en halv minut. Den efterföljande kvarten präglades av ett stort bollinnehav för BP, men några chanser kom inte laget till.

På hörna i den 24:e minuten skapade hemmalaget sin första målchans, men nickförsöket blev misslyckat och Filip Sidklev behövde inte ingripa. Halmstads BK tvingade BP att försvara lågt under den här perioden.

Både Paya Pichkah och Ludvig Fritzson testade i slutet av halvleken lyckan från distans, den sistnämnde tvingade Tim Rönning till en räddning.

Det var inte mycket att rapportera om under den första halvleken som i ärlighetens namn inte var särskilt underhållande. BP gick in i halvtidsvilan med resultatet 1-0 efter drömstarten.

Andra halvlek

Rasmus Örqvist klev in i handlingarna i samband med att den andra halvleken blåstes igång, han ersatte Paya Pichkah.

Uppstarten av den andra halvleken innehöll, precis som den första, slarv och felbeslut. Det gjorde att det inte blev det flyt i matchen som BP gärna vill ha. Samtidigt så stod även hemmalaget för misstag och BP kunde relativt bekymmerslöst försvara sin 1-0-ledning.

Inhoppande Rasmus Örqvist vann bollen högt och placerade in 2-0 i den 62:a matchminuten. I samband med utökningen genomförde BP ytterligare ett byte. Alexander Johansson ersatte Nikola Vasic.

I den 67:e minuten avlossade Frederik Christensen ett avslut som Tim Rönning räddade ut till hörna för BP. På hörnan nådde Torbjörn Heggem högst, men mittbacken ifick inte nicken på mål. Trots tvåmålsledning så var BP laget som fortsatte att trycka på.

Med en kvart kvar att spela var Rasmus Örqvist nära att bli tvåmålsskytt och utökade BP:s ledning på nytt. Tim Rönning stod för en svettig räddning och ställningen förblev 2-0. Leonard Zuta blev med tio minuter kvar att spela inbytt då Alexander Abrahamsson klev av.

Det var närmare 3-0 än 2-1 och Alex Timossi Andersson träffade stolpen i den 83:e minuten. Tre minuter senare fick BP ett gyllene läge att göra mål. Alex Timossi Andersson drev bollen mot en försvarare och med sig hade han tre lagkamrater. Kantlöparen valde att spela Alexander Johansson som sköt över. Kort därefter fick Ludvig Fritzson gult kort.

Leonard Zuta tog sig förbi på vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt till Alex Timossi Andersson som inte riktigt fick träff och Tim Rönning kunde rädda återigen.
I slutskedet av matchen byttes Alfons Lohake in och Kaare Barslund ut. För Lohake innebar det att den allsvenska debuten genomfördes.

BP vann rättvist och komfortabelt mot Halmstads BK. Laget reser således hem från Halland med tre inspelade poäng som gör att laget går upp på tredjeplats i tabellen.

Nu väntar IK Sirius hemma på Grimsta IP. Avspark kl. 19.00 onsdag 24 april.