Heradi Rashidi klar för BP

Heradi Rashidi klar för BP

Share

Heradi Rashidi klar för BP

Heradi Rashidi, 27, återvänder till Grimsta där han spelade fyra år som ungdomsspelare för BP. Heradi kommer senast från Ararat-Armenia i Armenien. Kantspelaren Heradi Rashidi ...

Heradi Rashidi, 27, återvänder till Grimsta där han spelade fyra år som ungdomsspelare för BP. Heradi kommer senast från Ararat-Armenia i Armenien.

Kantspelaren Heradi Rashidi återvänder till svensk fotboll och skriver på för BP. Heradi kan spela både som en offensiv yttermittfältare och som wingback.

– Det är ett spännande lag med massa unga spelare och som alla vet så är BP ett bollförande lag, vilket passar mig bra, säger Heradi Rashidi.

Heradi är född i Konga-Kinshasa och flyttade till Sverige när han var 10 år gammal. Under hans fotbollsfostran i Stockholm spelade han för Djurgårdens IF, IFK Stockholm och IFK Aspudden-Tellus innan han som 15-åring kom till BP. Han började först att spela i BP P94-2 innan han flyttades upp till P94-1. När Heradi var 19 år gammal lämnade han BP för Akropolis IF som då låg i Division 2. Därefter följde sejourer i Södertälje FK, Syrianska FC och Dalkurd FF där han var med och spelade upp Dalkurd till Allsvenskan. 2018 flyttade han till AIK och var den säsongen med och vann SM-guld. I början av 2021 värvades Heradi av den armeniska klubben Ararat-Armenia.

– Jag kommer inte bara hit för att spela utan också för att hjälpa de yngre killarna i laget. Jag vill bidra med så mycket jag kan både på och utanför planen så att vi kan nå de målen som vi sätter upp för laget i Superettan 2022, säger Heradi.

– Kul att få tillbaka en återvändare. Heradi är väldigt användbar med hans snabbhet och att han kan spela på både kanterna. Även hans allsvenska rutin kommer hjälpa oss enormt, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Text & bild: Philip Kämpe