Hellquists dubbel säkrade andra raka segern

Efter nästan fem månader på skadelistan så kunde Philip Hellquist göra comeback i Superettan när han byttes in i halvtid mot Mjällby AIF. Tjugo minuter senare hade Hellquist smäll ...

Efter nästan fem månader på skadelistan så kunde Philip Hellquist göra comeback i Superettan när han byttes in i halvtid mot Mjällby AIF. Tjugo minuter senare hade Hellquist smällt in två bollar i mål och säkrade därmed BPs andra raka seger i Superettan.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Toppjagande Mjällby mot ett BP som kämpar för nytt kontrakt, på förhand var matchbilden att hemmalaget skulle kontrollera matchen och sätta press på BP. Under första halvlek väger initiativet fram och tillbaka, Mjällby inleder lite starkare, BP växer tillbaka och tar över mer innan initiativet svänger tillbaka till hemmalagets fördel. BP avslutar dock halvleken starkt och har den bästa möjligheten till ledningsmål när en frispark från Markus Gustafsson skapar rejäl oreda i hemmalagets straffområde.

Sent i halvleken är Fritiof Björkén och Michael Omoh inblandade i två situationer där domaren bedömer att Omoh går för bryskt fram. Två varningar inom sju minuter delas ut och BP får spendera hela andra halvlek med en spelare mer.

I halvtid kliver Alexander Nilsson av och ger plats åt Philip Hellquist. Hellquist och lagkramterna tar direkt kommandot i matchen och pressar högt för att skapa möjligheter. Pressen ger också frukt när Albin Linnér vinner bollen strax utanför straffområdet och driver in i straffområdet. Vi rödsvarta hinner tro att Linnér kommit ur vinkel, när han lyckas hitta en passning till en framrusande Hellquist som kan stöta in ledningsmålet för BP.

BP kontrollerar nu matchbilden och fortsätter spela offensivt. Ledningen utökas när en Hellquist smiter förbi en misstajmande Mjällby-målvakt och efter en mindre brottningsmatch kan Hellquist stöta in 2-0 i ett öppet mål.

Med kvarten kvar så försöker Mjällby skapa lite oreda, men BP håller koll och säkrar tre friska poäng i Superettan. BP får kort vila efter hemresan från Mjällby – redan på onsdag väntar nästa viktiga match då IK Frej kommer till Grimsta. Ditt stöd behövs på plats!