Gustav Sandberg Magnusson förlänger kontraktet med BP

Gustav Sandberg Magnusson förlänger kontraktet med BP

Share

Gustav Sandberg Magnusson förlänger kontraktet med BP

Gustav Sandberg Magnusson blir BP trogen. Lagkaptenen hade ett utgående kontrakt inför säsongen, ett kontrakt som nu har förlängts över säsongen 2021. - Jag trivs kanon, det är hä ...

Gustav Sandberg Magnusson blir BP trogen. Lagkaptenen hade ett utgående kontrakt inför säsongen, ett kontrakt som nu har förlängts över säsongen 2021.
– Jag trivs kanon, det är här jag vill vara. Så när man får chansen att förlänga, då tar man den, säger kaptenen till hemsidan.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

För Manager Roberth Björknesjö är signaturen från lagkaptenen viktig.
– Gustav är en fantastisk spelare och en fantastisk person. Han symboliserar vad vi som förening står för. Gustav har med hårt arbete tagit sig fram till att vara en bra fotbollsspelare och en stark ledare, både i omklädningsrummet som på planen.

Gustav Sandberg Magnusson började i BP som femåring när han skrevs in i Knatteskolan på Grimstafältet. Sedan dess har ”GSM”, utöver ett år som utlånad till Gröndals IF, varit BP trogen. Sedan sommaren 2015 bär han även lagkaptensbindeln vid varje match. De senaste åren har varit en sann berg- och dalbana med både seriesegrar och bittra kvalförluster.
– Det har inte varit några normala fotbollsår under mina seniorår som fotbollsspelare, det har varit mycket känslor, både på gott och ont.

Gustav Sandberg Magnusson står inför säsongen noterad för 176 serie- och kvalmatcher i BP, klart flest i nuvarande spelartrupp och även på delad nittonde plats på topplistan över spelade matcher i BPs herrlag. En hel säsong till kommer att ta ”Gurra” upp på åttonde plats genom tiderna samt över den fantastiska noteringen 200 matcher.
– Det rullar bara på, jag visste inte ens själv hur många det var, jag vill bara spela alla matcher, hela tiden. Då blir det många om man har tur att få spela.

Årets trupp är en ombyggnation från förra året och Gustav är en av få spelare som varit en stadig del av truppen under en längre tid. Den nya truppen har tränat ihop under en dryg månad och Gustav har en bra bild av sina lagkamrater.
– Jättebra killar, bra fotbollspelare och även vid sidan av. Vi trivs jättebra med varandra, trots att det bara gått en månad. Lägret var kanon och bra att vi fick det så tidigt så vi fick chansen att lära känna varandra.

Som vanligt i BP är det flera unga spelaer som lyfts upp och som även är med på träningarna. För en person som Gustav, som själv gjort resan från akademin, är det inga konstigheter att ta in nya talanger i värmen.
– Det är lite balansgång, de ska känna att de är välkomna och att de vågar ta för sig. Men sen är det klart att de ska behandlas som alla andra på planen, så att de lär sig, vilket jag tycker att de gör jättebra. De blir bättre hela tiden. Det sitter i ryggmärgen hos oss, det kommer upp unga hela tiden och de vet vad som gäller, hur man behandlar varandra, det är inga konstigheter.

Kaptenen förlänger, truppen byggs vidare. Vi ses på Grimsta.