”Gruppen är redo för start”

”Gruppen är redo för start”

Share

”Gruppen är redo för start”

Efter fem veckors arbete är det dags för den första tävlingsmatchen för BP anno 2018. Luis Pimenta ser fram emot den första tävlingsmatchen med laget som kommit en bit i den utveck ...

Efter fem veckors arbete är det dags för den första tävlingsmatchen för BP anno 2018. Luis Pimenta ser fram emot den första tävlingsmatchen med laget som kommit en bit i den utveckling som Pimenta vill se.
– Äntligen, så känns det, gruppen är redo för start, säger Pimenta till IFBP.se

Fem veckor av förberedelser inklusive ett hårt träningsläger på Cypern. BP har spelat fem matcher och vunnit fyra samt spelat en oavgjord.
– Gruppen är redo för stort, taggade att komma ihåg. Vi har jobbat väldigt hårt under de här veckorna med ny personal, nya spelare så det har varit ett hårt arbete för att prata samma fotbollsspråk men vi är på väg dit.
– Vi känner att våra prestationer blir bättre och bättre och vi ser fram emot den här matchen. Vi bryr oss inte om resultaten, även om de varit bra, det vi bryr oss om är att prestationen har varit bättre och bättre för varje match.
– Nu kommer vi till den första tävlingsmatchen och då handlar det om att överträffa vår bästa prestation hittills. Det kommer ge oss en större chans att vinna.

Under de fem veckorna som truppen jobbat har några nya anslutit, enstaka lämnat och den allsvenska truppen knåpats ihop. Pimenta har sett sin grupp växa och kunnat sätta sin prägel på den.
– Gruppen har bra karaktär, de jobbar hårt och är ambitiösa. De visar att de vill gå in i Allsvenskan och representera BP med maximal insats och det är vitalt
– Fotbollsmässigt är det en grupp som är tekniskt skicklig, en grupp som lärt sig vår spelmodell och gillar spelmodellen och blir bättre och bättre på den.
– Det är en grupp som ger oss möjligheten att ha bra ambitioner och bra saker för klubben kan hända med den här gruppen.

I första tävlingsmatchen ställs BP mot Gefle IF, en klubb som också är inne i en ombyggnadsfas med ny tränare och en del nya spelare. Pimenta och ledarstaben har tittat på motståndet inför söndagens match och har en tydlig bild av laget som ställer upp sig på andra planhalvan.
– Vi har tittat på några matcher och analyserats dem. Vi känner dem kollektivt och vi känner dem individuellt. Vi är väl förberedda, vi har en matchplan som är satt och spelarna har koll på den. Vi vet hur vi ska jobba offensivt och defensivt, så vi är redo.
– Imorgon har vi matchmöte då vi går igenom några fler detaljer, men vi har redan tittat på och pratat om matchplanen så spelarna har en bra översyn.

I gruppspelet ställs BP mot Gefle IF, Dalkurd FF och Malmö FF. En tuff grupp och i relation till förra säsongens resa fram till semifinal är det ett nålsöga att ta sig i genom gruppspelet. För Pimenta handlar det i första hand inte om att upprepa den resan utan att se till att spelarna utvecklas tillsammans med klubben.
– Det handlar i första hand om vad BP står för. BP står för utveckling och framtid, inte bara utveckling av individen men även utvecklingen av hela klubben. Så vårt fokus måste vara på hur klubben kan ta steg.
– Vår ambition är självklart att göra vårt bästa för BP och om vi hamnar i en position då vi kan slå rekordet så kommer det självklart att vara ambitionen.
– Nu måste vi vara ödmjuka, det är ett gruppspel med fyra lag och jag tror inte att Gefle kommer att vara en enkel match, jag tror inte att Dalkurd kommer vara en enkel match och jag tror inte att Malmö kommer vara en enkel match.
– Det handlar om att fokusera på Gefle, göra en bra match mot Gefle. Sen om vi gör jobbet mot Gefle kan vi drömma om att göra det bra mot Dalkurd. Det är så det är.

Svenska Cupen
BP – Gefle IF
Söndag 18 februari 17.00
Grimsta

Köp biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMore.se