Full fart på Knatteskolan

Full fart på Knatteskolan

Share

Full fart på Knatteskolan

- Oj oj, det är bara att titta dig runtomkring och se alla barn leka och ha kul med bollen. Orden är Tommy Söderströms, ansvarig för Knatteskolan, och är svaret på frågan vad är d ...

– Oj oj, det är bara att titta dig runtomkring och se alla barn leka och ha kul med bollen.
Orden är Tommy Söderströms, ansvarig för Knatteskolan, och är svaret på frågan vad är det bästa med Knatteskolan? Det är lätt att förstå vad han menar.

Text: Oskar Scheller

Att Knatteskolan är i full gång går inte att ta miste på. Över hela Västerort fylls fotbollsplaner med glada och aktiva barn i röd-svarta kläder. På Stora Mossens IP denna halvsoliga måndag är det full aktivitet. Hejande föräldrar, 200 barn och unga ledare ryms på och runt de två planerna. Hundratals barn börjar varje år i BPs knatteskola.
– Knatteskolan har vuxit enormt. Jag tror vi har cirka 1200 barn. Flickorna och pojkarna är födda 2011, 2012 och även 2013, säger Tommy.

Knatteskolan har funnits sedan 70-talet, men har som sagt vuxit mycket. Måndagar är det Stora Mossen IP och Ängby IP som gäller, tisdagar Hässelby Strand Villastad. På onsdagar är det full fart på Grimstafältet och Annedals konstgräs. Blackebergs BP och Olovslunds BP nyttjas på torsdagar. Tommy fyller i.
– Till knatteskolan behövs cirka 75 ledare, det är flickor och pojkar från 15 år och uppåt. Så det är en väldigt stor apparat.

Förhoppningen med Knatteskolan är att träningen ska resultera i ett utökat fotbollsintresse, där betoningen ligger på leka-spela-lära. Att vikten är på lek och glädje är även något Tommy lyfter fram när han får svara på frågan Vad är det bästa med knatteskolan?
– Oj oj, det är bara att titta dig runtomkring och se alla barn leka och ha kul med bollen.

Att barnen har roligt är viktigt, så är även struktur och duktiga ledare. Att så många föräldrar väljer BPs knatteskola menar Tommy är en kombination av tre faktorer:
– Jag tror att BP är ett känt renommé och att det ska vara ordning och reda. Sen är det viktigt med duktiga ledare.

Vill du läsa mer om Knatteskolan finns ytterligare information på IFBP.se/knatteskola.

Kontakt Knatteskolan:
Tommy Söderström
08-620 08 55
tommy.soderstrom@brommapojkarna.se