Fortsatt svårt i allsvenskan

Det blev ännu en bortaförlust för BP på söndagen. Tre baklängesmål i första halvlek gjorde att man aldrig var riktigt nära att störa hemmalaget Kristianstad. Matchen slutade 4-1 e ...

Det blev ännu en bortaförlust för BP på söndagen. Tre baklängesmål i första halvlek gjorde att man aldrig var riktigt nära att störa hemmalaget Kristianstad. Matchen slutade 4-1 efter att BP ändå fick göra ett efterlängtat mål.

Text: Tore Kleist
(På bilden: Frida Boriero, Ella Reidy & Ellen Toivio mot Umeå)

Även Kristianstad blev alltför svåra för BP i söndagens match i Skåne. Med ett passningsspel som hela tiden var något säkrare blev dominansen stor i första halvlek. BP hade ett par framstötar på högerkanten genom Alexsandra Lobanova och Jennifer Sjösten och vid ett par tillfällen vinkades Tempest-Marie Norlin av för offside i mycket lovande lägen, men annars placerades spelet mestadels på BPs planhalva. BP-försvaret var dock väl samlat och de första tjugo minuterna släppte man inte till mer än någon enstaka farlig chans. Ledningsmålet kom ändå då en högerhörna skruvades bort från målområdet, men där kom Sheila van den Bulk och fick till en volley som gick i en båge över alla och in vid stolpen. Drygt tio minuter senare kom tvåan då en Tabby Tindell nickade in ett mycket fint framlägg och BPs uppförsbacke i serien kändes åter mycket brant. Ännu brantare blev det på tilläggstid då Emma Petrovic alltför omarkerad kunde placera in trean.

Andra halvlek inleddes med en hög hemmapress och BP hade väldigt svårt att komma över mittlinjen med bollen under kontroll. Med tiden jämnades spelet ut något och efter dryga tio minuter skapade sig Norlin en fin möjlighet med en lång bolldrivning som avslutades med ett försök att få in den mellan målvaktens Melina Loecks ben. Hon höll tätt men hade några minuter senare ingen chans då nyinbytta Frida Boriero fick till en hård, ytterskruvad högerpärla på passning från Daniella Famili, som också nyss bytts in efter en lång frånvaro. Det lilla BP-hopp som då tändes slocknade redan några minuter senare då van den Bulk efter en högerhörna nickade in sitt andra mål för dagen.

Sammantaget var Kristianstad det klart bättre laget under större delen av matchen. BP har en bit kvar när det gäller passningsspelet vilket gör att man får jaga mycket utan boll. I första halvlek var man ofta långt från motståndarna på mittplan vilket också avspeglades i väldigt få närkamper och frisparkar. Även vid baklängesmålen fick målskyttarna stå alldeles för oattackerade i straffområdet, vilket Kristianstadspelarna utnyttjade skickligt. I andra halvlek såg det något bättre ut och den sista halvtimmen får laget som Frida Boriero sa i Viaplay-intervjun efter matchen ta med sig som något positivt till nästa match. Det var också trevligt att få se ett fint BP-mål efter tre mållösa matcher.

BP ligger nu näst sist i den allsvenska tabellen, mellan IFK Kalmar och AIK. I nästa omgång blir det derby! Hammarby gästar Grimsta på torsdag klockan 19. Välkomna då!

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Alexsandra Lobanova, Shannon Woeller, Wilma Wärulf, Filippa Wallén – Jennifer Sjösten, Emilia Bengtsson (Frida Boriero 59), Ella Reidy (Alice Ahlberg 59), Ida Bengtsson (Daniella Famili 59), Klara Andrup (Frida Thörnqvist 59) – Tempest-Marie Norlin (Mathilda Johansson Prakt 70)

Fakta OBOS Damallsvenskan, omgång 7
Kristianstads DFF – BP 4-1 (3-0)
Mål:   KDFF: Sheila van den Bulk 20, 66; Tabby Tindell 33, Emma Petrovic 45+1  BP: Frida Boriero 62
Varningar:  KDFF: Tilda Persson  BP:
Domare: Laura Rapp