Förlust trots stark forcering för Dam
Wilma Wärulf Foto: Henke Råssmo

Tidigt underläge och bud på fler baklängesmål, men vi kom igen och reste oss. En stark prestation ger dock inte poäng om inte målen görs och vi förlorar med 1-0 mot BK Häcken på b ...

Tidigt underläge och bud på fler baklängesmål, men vi kom igen och reste oss. En stark prestation ger dock inte poäng om inte målen görs och vi förlorar med 1-0 mot BK Häcken på bortaplan.

Text: Peter Liljegren Appelquist

Hemmalaget fick en flygande start med ledningsmål redan i den nionde minuten då meriterade Elin Rubensson fick bra träff någon meter utanför straffområdet och placerade bollen utom räckhåll för Lovisa Koss i BP-målet. Bara minuter senare har Häcken en boll inne och känslan är att tabellen inte ljuger det minsta. Men, målet döms bort på grund av offside och ledningen fortsatt ett mål.

Hemmalaget kontrollerar första halvlek och kommer till flera klara lägen, utan att ha spetsen att förvalta, samtidigt som vårt försvar gör sina uppgifter noggrant, från målvakt genom hela backlinjen och defensivt ansvariga mittfältare. Mot slutet av halvleken får vi några omställningslägen som väckte hopp inför den andra halvleken.

Hemmalaget försöker chocka oss i inledningen av andra halvlek och kommer i några anfall, men utan att Koss behöver anstränga sig mer än att slå några insparkar. Istället växer vi in i matchen och med kvarten kvar har vi en riktigt stark period med flera fina anfall som, en bra dag, resulterar i mål.

Mot slutet lyfts Vaila Barsley upp för att ytterligare skapa tryck mot Häcken-försvaret och vi kommer till några bra chanser. Trots att det bara blir två tilläggsminuter nyttjar vi dessa på bästa sätt och hinna skapa två bra lägen, varav det sista är riktigt skarpt. Daniella Famili hittar ut till Ellen Toivio som bryter in och slår en perfekt passning in i straffområdet. Ingen av de framrusande lagkamraterna hinner dit, tyvärr, och direkt efter blåser domaren av matchen.

Nästa helg spelar vi igen, då kommer IFK Kalmar till Grimsta för att spela en viktig, viktig match i jakten på nytt allsvenskt kontrakt. Tillsammans går vi för det!