Förlust mot ÖIS – trots pangstart

BP fick en flygande start mot Örgryte IS på bortaplan när Oskar Fallenius kontrade in 1-0. Hemmalaget kunde dock vända och vinna med 3-2 på Gamla Ullevi. Text: Peter Appelquist ...

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

En riktigt fin start på matchen blir det i rödsvarta ögon. En Örgryte-hörna avstyrs och bollen landar hos Oskar Fallenius som sätter full fart från egen planhalva. En motståndare passeras i farten innan Fallenius själv landar i straffområdet där han fint placerar in ledningsmålet.

Hemmalaget ska dock resa sig och bara minuter efter BP:s ledningsmål nickar David in en hörna till 1-1. Första halvlek är sedan jämn och båda lagen skapar chanser.

Kvarten in i andra halvlek ska hemmalaget ta ledningen. Skyttekungen Gustav Ludwigsson gör som han brukar och levererar mål, den här gången till 2-1 för ÖIS. BP har sedan svårt att hitta vägar fram för en kvittering och även om intentionerna finns så blir det inte riktigt farligt.

I slutminuterna svänger det till en del, ÖIS ser ut att stänga matchen när 3-1 görs av Daniel Paulsson, men BP hinner reducera på tilläggstid när Liliu gör sitt första mål i Superettan. BP hinner dock inte skapa ytterligare chanser.

Nu väntar omladdning till nästa helg, då väntar Degerfors IF på bortaplan.

Superettan
Örgryte IS – BP
3-2 (1-1)
Mål: ÖIS: Hannes Engström, Gustav Ludwigsson, Daniel Paulsson BP: Oskar Fallenius, Liliu

BPs lag: Hampus Elgán – Fritiof Björkén, Marcus Hansson (Liliu, 85), Ali Suljic, Billy Nordström – Oskar Fallenius, Adam Gradén, Markus Gustafsson, Dusan Jajic (Eric Johana Omondi, 67) – Aron Sandén (Philip Hellquist, 56), Albin Linnér