Förlust mot IK Brage

BP fick inte med sig det man hoppades på ifrån bortamatchen mot IK Brage. Det blev förlust med 3-1 mot ett effektivt hemmalag. BP:s mål gjordes av Samuel Leach Holm. Det blev e ...

Det blev en mardrömsstart för BP i Superettans fjärde omgång när de rödsvarta besökte Borlänge och IK Brage. Redan i matchens tredje minut sköt den tidigare BP-spelaren Seth Hellberg ett skott som styred på en BP-försvarare och ställde Alexander Lundin i BP-målet.

Därefter blev det BP som fick föra matchen, men mycket boll lyckades inte överföras till målchanser. Därmed slutade en åt båda hållen chansfattig halvlek 1-0 till Brage.

Den andra halvleken inledde BP däremot mycket starkt och tidigt träffade Samuel Leach Holm stolpen med ett skott utifrån. BP fortsatte trycka på och ett par minuter senare kom en rättvis kvittering. Inhopparen Heradi Rashidi sköt ett skott som Samuel Leach Holm satte fram foten på och styrde in 1-1. BP hade då medvind i seglen och det var BP som var närmare ett ledningsmål.

Tiden rullade dock på och matchen stod verkligen och vägde. Då blixtrade Brage till på en kontring och Douglas Karlberg höll sig framme och kunde göra 2-1 till hemmalaget. Bara några minuter senare gjorde hemmalaget 3-1 genom Johan Arvidsson vilket satte matchen utom räckhåll för BP.

Det blev därmed förlust för BP med 3-1. Herrlaget får ta nya tag nästa omgång när Jönköpings Södra IF gästar Grimsta IP den 30:e april.

Superettan: Omgång 4:
IK Brage – BP
3-1 (1-0): 1-0 Seth Hellberg 3′, 1-1 Samuel Leach Holm 51′, 2-1 Douglas Karlberg 76′, 3-1 Johan Arvidsson 79′.

BP:s laguppställning:
Lundin – Jelassi (Hellquist), Frej, Sögaard, Krusnell (Rashidi) – Maripuu (Zlotnik) – Pettersson, Sandberg-Magnusson, Leach Holm, Cosic (Deprem) – Vasic. Ej inbytta: Olsson, Tesfai, Almqvist.