Förlust inför storpublik på Grimsta

Historiskt publikrekord på Grimsta där effektivt AIK vinner mot BP i en spännande match där de 6820 åskådarna bjöds på dueller, mål från gästerna och en fin inramning. Matchen slut ...

Historiskt publikrekord på Grimsta där effektivt AIK vinner mot BP i en spännande match där de 6820 åskådarna bjöds på dueller, mål från gästerna och en fin inramning. Matchen slutar 0-2 efter dubbla mål från Henok Goitom.

Text: Jennifer Lundgren

På ett fullsatt Grimsta med nytt publikrekord på 6 820 åskådare tog BP emot AIK denna söndagseftermiddag i ett behagligt och perfekt fotbollsväder. BP kommer stärkta till denna match med två vinster i ryggen. AIK som obesegrade i årets allsvenska.

AIK tar omgående kommandot i högt tempo och redan i andra minuten skjuter Sebastian Larsson men BPs målvakt Nikola Petric räddar. AIK inleder bra, men BP spelar enligt sin matchplan och står upp bra mot serieledaren. I 15:e minuten kommer Sebastian Larsson lite sent in i en närkamp mot Gustav Sandberg Magnusson vilket medförde gult kort för Larsson.

I 20:e minuten, efter ganska händelsefattigt spel från båda lagen, görs AIKs Henok Goitom ner strax utanför BPs straffområde och får frispark i farligt läge. Sebastian Larsson skjuter dock i muren till en resultatlös hörna.

Matchens farligaste chans kommer efter slarv i BPs försvar vid ett uppspel där Kristoffer Olsson snappar upp en sidledspassning och passar till Tarik Elyounoussi som passar tillbaka till Olsson som skjuter rakt på Petric och bollen studsar turligt nog över målet. Väldigt nära ledningsmål för AIK där.

I 45:e matchminuten bygger AIK upp sitt spel på högerkanten och Daniel Sundgren slår ett inlägg som når en omarkerad Henok Goitom som hoppar högt och nickar in 0-1 till AIK, i princip gästernas andra målchans.

Efter första halvleken spelad är BP sannolikt nöjda med sitt spel där de stått upp bra mot AIK och inte gett AIK några ytor i sista tredjedelen. Oturligt med 0-1 målet bara minuten innan halvtidsvilan.

AIK inleder andra halvlek med en mer kontrollerad inställning efter ledningsmålet. I 53:e minuten lyfter Per Karlsson en lång boll bakom hela BPs backlinje in i straffområdet där Henok Goitom möter på volley strax utanför.

I 55:e minuten lyfter Kristoffer Olsson in bollen i straffområdet där Henok Goitom löper in och vinklar in 0-2 till AIK, en chans från ingenting, kvalitet från Kristoffer Olsson.

BP byter in Jack Lahne mot Martin Rauschenberg samtidigt som Gustav Sandberg Magnusson kliver upp i banan i ett försök att få in mera offensiva krafter för att försöka vända matchen.

Efter AIK:s andra mål börjar BP trilla boll bra och skapar flera kvalitativa anfall men AIK sticker då och då upp i farliga kontringar.

Matchen slutar 0-2 till AIK där AIK sätter två av de fyra klara målchanser de har. BP har ingen klar målchans men gör en bra match, det märks att BP fått självförtroende med de senaste två segrarna.

Nu får BP ta nya tag nästa söndag 26 augusti när man åker till Göteborg för bortamöte mot BK Häcken och förhoppningsvis nya poäng på Bravida Arena.