Förändringar i ledarstaben kring BPs allsvenska trupp

Share

Förändringar i ledarstaben kring BPs allsvenska trupp

Vällingby 4 september 2018 Föreningen har fattat beslut om att Luis Pimenta och Goncalo Pereira lämnar sina roller som tränare för BPs allsvenska trupp. Efter att Aftonbladet pu ...

Vällingby 4 september 2018
Föreningen har fattat beslut om att Luis Pimenta och Goncalo Pereira lämnar sina roller som tränare för BPs allsvenska trupp.

Efter att Aftonbladet publicerat en granskning av BPs allsvenska lag fredagen 31 augusti har föreningen, med start under fredagen, utrett den problematik som presenteras i artikeln. Utredningen bekräftar delar av artikelns innehåll, delar som sammantaget gör det tydligt att tränarna inte har förtroende i spelartruppen eller i föreningens klubbledning samt styrelse, varför föreningen har inlett en process för att avsluta deras anställningsavtal.

Vi välkomnar den granskning som Aftonbladet genomfört. Föreningen accepterar inte och tar kraftigt avstånd från det ledarskap som beskrivits i artikeln och framkommit av utredningen.

Utredningen kring situationen fortlöper.

Arbetet med hitta ersättare till de båda tränarna pågår. Tillsvidare leds laget av Roger Palmgren, Akademichef Pojk i BP, tillsammans med Dali Savic, huvudtränare i U19-laget.

Kontakt
Henrik Nilsson, Klubbdirektör, 072-078 75 16