Filippa Wallén till West Ham!

Filippa Wallén till West Ham!

Share

Filippa Wallén till West Ham!

Efter tre år i BP är det dags för Filippa Wallén att ta ett nytt steg i karriären. Filippa kom till BP inför säsongen 2017 och har sedan dess prenumererat på vänsterbacksplatsen. ...

Efter tre år i BP är det dags för Filippa Wallén att ta ett nytt steg i karriären. Filippa kom till BP inför säsongen 2017 och har sedan dess prenumererat på vänsterbacksplatsen. 67 seriematcher och 5 matcher i Svenska cupen har det blivit. 
-Roligt för Filippa att få den här möjligheten, hon har haft en fin utveckling under sina år hos oss och fått tre fulla säsonger med seniorspel. Där hon med sin fina teknik och känsliga vänsterfot stormat fram på vänsterkanten. Det visar också att Grimsta och BP kan utveckla spelare till större ligor även på flick- och damsidan. I England får hon ju dessutom stöta på sin företrädare på vänsterbacksplatsen, Amanda Nilden som spelar i Brighton. Vi kan bara önska henne all lycka och hoppas vi ses igen, säger sportchef Staffan Jacobsson.

Text: Andrej Mionic Foto: Daniel Malm

Hej alla kära BP-supportar. Ja, ryktet stämmer. Jag har beslutat mig att inte spela kvar med den rödsvarta tröjan 2020. Jag har tagit mitt pick och pack och valt att flytta till London, för att fortsätta min fotbollskarriär i West Ham United ladies. Idag spelar laget i ligan FA Women super league, motsvarande Premier league fast för damer.

Jag är så galet tacksam över att jag som kvinnlig fotbollsspelare är född i denna generation. Jag, och alla tjejer, kan äntligen idag uppfylla våra drömmar om att spela fotboll på internationell professionell nivå. Denna flytt har inneburit att jag kan livnära mig på fotbollen samt att jag får ta del av storklubbens proffsiga atmosfär och goda förutsättningar. 

Till följd av det jag nämnde ovan om damfotbollsspelares ökade status måste jag även lyfta vilket fantastiskt arbete ni samtliga i BP har kämpat för. Go brommagirls! (Brommagirls-tröjan var självklart nerpackad i resväskan). Familjära BP betyder idag inte bara mycket för mig som fotbollsspelare utan ligger också nära mitt hjärta. Avslutningsvis vill jag tacka alla spelare och tränarstaben för tre goa år med härliga meriter. 

På kärt återseende! Filippa Wallén.