F19 vann mot FC Rosengård i bronsmatchen

F19 vann mot FC Rosengård i bronsmatchen

Share

F19 vann mot FC Rosengård i bronsmatchen

Efter fredagens förlust på straffar mot Växjö DFF hade F19 idag chans till revansch när de ställdes mot FC Rosengård i matchen om bronset. Det blev en mållös första halvlek men i ...

Efter fredagens förlust på straffar mot Växjö DFF hade F19 idag chans till revansch när de ställdes mot FC Rosengård i matchen om bronset. Det blev en mållös första halvlek men i den andra hittade båda lagen nätet, först Rosengård och sedan BP två gånger om. Slutsiffrorna skrevs 2-1 till BP som därmed kan titulera sig tredje bästa F19-lag i Sverige 2022.  
 
– Jätteskönt att bli trea i Sverige, det är ett bra betyg för spelarna, säger Anders Blomqvist, huvudtränare.  
 
Det var två lag som ville spela fotboll i första halvlek, och båda hade en hög ambitionsnivå i sitt sätt att göra det men var lite slarviga och det blev ingen riktig rytm i matchen. Men en jämn första halvlek.  
 
– Vi möter ett spelskickligare lag idag än i fredags och ställs mer på prov. De prövade vårt försvarsspel men vi löste det bra, säger Blomqvist.  
 
Andra halvlek var bara någon minut gammal när Rosengård gjorde 1-0 genom deras Tova Persson. Hon bröt sig fram långt nere på BP:s högerkant, skapade sig läge från en snäv vinkel och placera in ledningsmålet. BP gjorde därefter några förändringar och i matchminut 67’ föll kvitteringen. BP:s Vera Blom fick en passning i en central yta och tog med sig bollen framåt. Hon hade skottläge men rundade istället mittbacken i Rosengård och la in bollen i bortre.  
 
Efter kvitteringen stod matchen och vägde och det dröjde till den sista ordinarie matchminuten innan avgörandet kom. Och det var BP:s Saga Swedman som stod för det när hon mötte bollen på ett inspel från höger och kunden avsluta mitt i målet.  
 
– När Rosengård gör 1-0 gör vi några förändringar för att trycka på lite, det gör att vi får lite mer fart högre upp i planen och kan hota ännu mer. Vi får in 1-1 genom Vera Blom, fin prestation av henne och i slutminuterna sätter Saga Swedman avgörandet. Sedan lyckas vi hålla rent matchen ut. Stor glädje och lättnad och skönt för spelarna att få jubla, säger Blomqvist. 
 
– Laget i stort förtjänar en stort hyllning och i den här matchen särskilt Hanna Skogsfors som gör ett par riktigt svettiga räddningar, något friläge bland annat. Hon räddar oss och gör en riktigt bra match idag.  
 
– Jag vill också rikta ett stort tack till alla föräldrar och personer som följt laget under året, de har varit ett stort stöd, avslutar Blomqvist.  
 
Med det är Svenska Spel F19 slut för denna säsong och BP noterar en tredjeplats.  
 
— 
 
Svenska Spel F19 Slutspel: bronsmatch  
BP – FC Rosengård 2-1 (0-0) 
0-1 (50’) Tova Persson  
1-1 (67’) Vera Blom  
2-1 (90’) Saga Swedman  
 
BP-laget: Hanna Skogsfors – Engla Söderkvist, Ebba Hjalmarsson, Sofia Norrby, Vera Blom – Smilla Lönn (58’ Ebba Melin), Klara Bengtsson, Kornelia Starczynska, Tindra Cederholm (75’ Edith Rörsgård) – Saga Swedman, Line Wessman