F19: Uddamålsförlust i Växjö

BP åkte på en förlust i söndagens bortamöte med Växjö. BP-glädjen över en kvittering på övertid förbyttes i besvikelse när hemmalaget två minuter senare kunde få in segermålet til ...

BP åkte på en förlust i söndagens bortamöte med Växjö. BP-glädjen över en kvittering på övertid förbyttes i besvikelse när hemmalaget två minuter senare kunde få in segermålet till 3-2.

Text: Tore Kleist
Bild: Örjan Jacobsson
(På bilden: Line Wessman, arkiv)

– Som väntat blev det en tuff och jämn match, kommenterar BPs tränare Anders Blomqvist. Totalt sett gör vi en bra insats men som i förra matchen saknar vi lite noggrannhet i båda straffområdena, vilket straffade sig till slut. Nu gäller nya tag hemma mot Umeå kommande söndag.

I höstseriens fjärde omgång väntar alltså en tuff hemmamatch mot de hittills mycket starka serieledarna från Umeå, på Grimsta söndag 10 september. BP har nu en seger och två förluster och behöver poäng för att inte hamna på efterkälken i kampen om en slutspelsplats.

BPs laguppställning
Hanna Skogsfors (mv), Ebba Melin, Fatim Bangus (Edith Rörsgård 62), Ebba Hjalmarsson, Tuva Norell, Vilma Sjölander, Ellen Michelsson, Klara Bengtsson, Vera Österplan (Gabriella Potamitis 62), Line Wessman, Sirelle Maroutian (Alice Bååthe 56)

Fakta Svenska Spel F19 Höstserie A, omgång 3
Växjö DFF – BP 3-2 (1-1)
Mål:   Växjö: Freja Ekstrand 23, 59; Johanna Karlsson 90+3  BP: Klara Bengtsson 30; Line Wessman 90+1 (str)
Varningar:  Växjö: Ella Nilsson BP: –
Domare: Jonatan André