F19: Kämpaseger mot Piteå

Femte raka segern och sjunde av åtta möjliga. Platsen i höstserien är säkrad med marginal och det finns en bra chans att vinna vårserien. Denna söndag blev det 3-2 hemma mot Piteå ...

Femte raka segern och sjunde av åtta möjliga. Platsen i höstserien är säkrad med marginal och det finns en bra chans att vinna vårserien. Denna söndag blev det 3-2 hemma mot Piteå IF, ett jämnt resultat där BP hade chanser att stänga matchen tidigare.

Det var Piteå som skulle chocka i inledningen. Anna Hansson satte 1-0 för gästerna redan i den sjätte minuten. Men BP-svaret skulle komma snabbt och direkt. Bara åtta minuter senare var BP i ledning med 2-1 efter mål av Ana Nikolic och Sirelle Maroutian. Efter dryga halvtimmen satte Sirelle Maroutian sitt andra för dagen och BP gick till halvtidsvila i ledning med 3-1.

I andra halvlek slarvar BP lite mer och nyttjar inte sina lägen för att stänga matchen på riktigt. Kvarten in i andra halvlek reducerar Piteå, återigen är det Anna Hansson som nätar. Mot slutet blir det nervigt då Piteå skapar chanser för att kvittera, men en storspelande Hanna Skogsfors i BP-målet säkrar tre poäng till BP.