Ett nummer för litet i Eskilstuna

Ett nummer för litet i Eskilstuna

Share

Ett nummer för litet i Eskilstuna

Eskilstuna United var för starka för att BP skulle kunna hota i torsdagens kvällsmatch på Tunavallen. Efter ett tidigt tvåmålsunderläge jämnades spelet ut något, men ett snöpligt ...

Eskilstuna United var för starka för att BP skulle kunna hota i torsdagens kvällsmatch på Tunavallen. Efter ett tidigt tvåmålsunderläge jämnades spelet ut något, men ett snöpligt baklängesmål i mitten av andra halvlek avgjorde slutgiltigt tillställningen till BPs nackdel.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Filippa Wallén mot KIF Örebro)

BP fick en veritabel mardrömsstart med två baklängesmål de första tio minuterna, båda gjorda av Mia Jalkerud. Det första kom efter en vänsterhörna då Jalkerud i princip omarkerad kunde nicka in bollen från nära håll, det andra gjordes på straff efter att Ngozi Sonia Okobi gick omkull i en duell med Frida Boriero. Större delen av halvleken fick BP jaga boll utan att riktigt komma tätt inpå bollhållarna. Man gjorde några anfallsförsök, framför allt på högerkanten men hade svårt att komma igenom ett väl samlat hemmaförsvar. I slutminuterna av första halvlek var det ändå mycket nära en reducering; Ellen Toivio slog in en lyra som gick i ribbans överkant och på returen fick Klara Andrup bollen till Mathilda Johansson Prakt, vars skott fångades på mållinjen av Katlynn Fraine.

I andra halvlek kom BP närmare motståndarna i presspelet och lyckades oftare störa speluppbyggnaden. De gånger man fick chans till kontringar var Eskilstuna dock snabbt nere med fem-sex försvarsspelare. Med det utjämnade spelet fanns en känsla att BP ändå hade chansen att kunna komma närmare. Det hoppet förstördes när nyss inbytta Anna Oskarsson sköt ett inte alltför giftigt skott som dock styrdes av en täckande Shannon Woeller och Lovisa Koss var chanslös.

Filippa Wallén sa till Viaplay efter matchen att hon tyckte detta var lagets spelmässigt svagaste insats hittills i årets serie. Det är väl bara att hålla med, men vi kan också ta med oss positiva perioder då man lyckades störa motståndarna och även skapa en del framåt. Vi ska komma ihåg att de tre förlusterna har kommit mot lag som sedan länge är väletablerade i allsvenskan. Vi kan också fortsätta att njuta av en aldrig sinande kampvilja som den här gången får symboliseras av Alexsandra Lobanovas slutminuter, då hon efter ett par omgångar med krampkänning ändå fortsatte att attackera på sin högerkant i jakt på en reducering.

I nästa omgång ställs BP mot en av de andra nykomlingarna, IFK Kalmar. Får vi se ett bra resultat där så ökar förstås förhoppningarna om en trevlig fortsättning på våren.

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Alexsandra Lobanova, Shannon Woeller (Märta Säfström 74), Wilma Wärulf, Filippa Wallén – Ellen Toivio (Jennifer Sjösten 64), Alice Ahlberg (Tempest-Marie Norlin 89), Frida Boriero, Klara Andrup – Ida Bengtsson (Ella Reidy 64), Mathilda Johansson Prakt (Saga Swedman 89)

Fakta OBOS Damallsvenskan, omgång 4
Eskilstuna United DFF – BP 3-0 (2-0)
Mål:   ESK: Mia Jalkerud 2, 9; Anna Oskarsson 73 BP:
Varningar:  ESK: Matilda Plan    BP: Shannon Woeller, Filippa Wallén, Mathilda Johansson Prakt
Domare: Sandra Almkvist
Publik: 823