En kväll att glömma i Täby

I första matchen sedan seriesegern blev det en svagare prestation när BP förlorade med 3-0 mot ett hungrigt Täby FK. Text: Philip KämpeFoto: Henke Råssmo BP kom till Tibblev ...

I första matchen sedan seriesegern blev det en svagare prestation när BP förlorade med 3-0 mot ett hungrigt Täby FK.

BP kom till Tibblevallen med en något haltande trupp. Flera skador, sjukdomar och en avstängning gjorde att avbytarbänken fylldes med tonåringar men startelvan var fortsatt rutinerad. På andra sidan stod ett hungrigt och ett vilt kämpande Täby FK som hade allt att spela för i kampen om ett nytt kontrakt.

Den första halvleken var öppen med chanser åt båda hållen. Marijan Cosic hade ett nickläge och Samuel Leach Holm ett skottläge, båda inne i Täbys straffområdet men avsluten kunde hemmamålvakten rädda. Åt andra hålet fick Oscar Krusnell göra en akrobatisk undanresning på mållinjen för rädda ett baklängesmål.

I den 35:e matchminuten tog dock Täby ledningen. Det blåsvarta hemmalaget kom runt på vänsterkanten och det efterföljande inspelet styrdes in från nära håll av anfallaren Max Matta Aguirre. Nästan direkt i den andra halvleken fick Täby en frispark bara någon meter utanför straffområdet. Frisparken förvaltades väl av Christopher Redenstrand som slog in bollen lågt, hårt och nära stolpen.

BP försökte ta sig tillbaka in matchen för att rädda sin obesegrade bortasvit men hade svårt att skapa klara målchanser. BP tryckte ner Täby djupt men mot slutet av matchen åkte man på en kontring varpå Samuel Rydz smällde upp slutresultatet 3-0.

Matchens enda höjdpunkt för BP blev att 16-årige Wilmer Odefalk byttes in i den andra halvleken vilket blev hans seriedebut för BP:s A-lag.

Herrlagets nästa match är nästa lördag när kvaljagande Sandvikens IF kommer på besök.

Täby FK – BP
3-0 (1-0): 1-0 Max Matta Aguirre 35′, 2-0 Cristopher Redenstrand 48′, 3-0 Samuel Rydz 86′.

BP:s laguppställning
Lundin – Sögaard, Elfgren Nyström, Suljic, Krusnell (Odefalk) – Ceesay – Jelassi (Kanga), Leach Holm (Wallenberg), Cosic, Helg – Sandberg-Magnusson.