DAM: Emilia Bengtsson lämnar BP

DAM: Emilia Bengtsson lämnar BP

Share

DAM: Emilia Bengtsson lämnar BP

Mittfältaren Emilia Bengtsson lämnar BP. Kontraktet avslutas i förtid och Bengtsson avslutade sin tid i BP med torsdagens match mot Linköpings FC. – ”Millan” är en fantast ...

Mittfältaren Emilia Bengtsson lämnar BP. Kontraktet avslutas i förtid och Bengtsson avslutade sin tid i BP med torsdagens match mot Linköpings FC.

– ”Millan” är en fantastisk person som jag önskar allt gott. Hon har hela tiden varit väldigt uppskattad av både spelare och ledare, säger sportchef Staffan Jacobsson. 

– Hon har uttryckt en önskan om att få lämna på grund av personliga skäl, vilket vi givetvis gick med på. Så länge jag bestämmer så kommer spelarnas mående sättas först. 

Emilia Bengtsson kom till BP inför säsongen 2022. En ung och lovande mittfältare med goda meriter från spel i Elitettan samt F03-landslaget. Tyvärr blev våren 2022 förstörd av en skada som höll henne från spel. Samma vår tog hon även studenten på distans. Efterhand under säsongen blev det mer och mer speltid i laget som lyckats knipa kvalplatsen och sen kvala sig kvar i OBOS Damallsvenskan. Efter knappt 1,5 säsong i BP går nu flyttlasset hemåt till västra götaland och spel med Lidköpings FK i Elitettan. 

– Vi tackar självklart Emilia för tiden i BP, säger Staffan Jacobsson. Tyvärr blev tiden kortare än vi båda hoppats på men det viktigaste för mig att personerna i vår verksamhet mår bra.