Elitfotboll Dam lyfter utmaningar i unga tjejers fotbollsvardag

Elitfotboll Dam lyfter utmaningar i unga tjejers fotbollsvardag

Share

Elitfotboll Dam lyfter utmaningar i unga tjejers fotbollsvardag

Under 8-14 april kommer besökare på Centralstationen i Stockholm att få testa hur vardagen kan vara för unga tjejer som spelar fotboll idag, en vardag som dessvärre inte bara är h ...

Under 8-14 april kommer besökare på Centralstationen i Stockholm att få testa hur vardagen kan vara för unga tjejer som spelar fotboll idag, en vardag som dessvärre inte bara är härlig. BP har representanter från damlaget på plats onsdag 10/4 kl. 11-13 och fredag 12/4 kl. 13-15.

Text: EFD.se Foto: Tore Kleist

Glåpord och förolämpningar är en del av många unga tjejers vardag när det kommer till idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet.
Nu tar EFD som samlar klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan ett helhetsgrepp om problemet genom att lyfta det till ytan och berätta vad de gör för att fler tjejer ska orka, vilja och kunna gå hela vägen.

– EFD består av 26 klubbar i OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Det är en otrolig kraft! Tillsammans gör vi ett viktigt jobb som skapar möjligheter för tjejer att kunna gå hela vägen. Nu är det dags att vi berättar om det arbetet, säger Linda Wijkström, kommersiell chef på Elitfotboll Dam.

Därför flyttar EFD sitt kansli till Stockholms Centralstation under perioden 8-14 april.

– Med oss dit har vi en stor kub, och i den har vi samlat unga tjejers fotbollsvardag för att alla ska kunna ta del av den. Det är ingen mysig upplevelse.  Men vi har också samlat allt det arbete vi gör för förändring. Att besöka kuben kommer att väcka både eftertanke, diskussion och bra samtal. Det är jag övertygad om, säger Linda Wijkström.

Upplevelsen är en del av ett projekt av och med Elitfotboll Dam, EFD, tillsammans med OBOS Damallsvenskan, Elitettan och kommunikationsbyrån Passion Lab.