Eldina Ahmic och Emma Lundh förlänger med BP

Eldina Ahmic och Emma Lundh förlänger med BP

Share

Eldina Ahmic och Emma Lundh förlänger med BP

Efter att BP i helgen säkrat kontraktet i Elitettan 2020 så har sportchef Staffan Jacobsson inlett arbetet med att bygga truppen som ska sig an nästa säsong. Eldina Ahmic och Emma ...

Efter att BP i helgen säkrat kontraktet i Elitettan 2020 så har sportchef Staffan Jacobsson inlett arbetet med att bygga truppen som ska sig an nästa säsong. Eldina Ahmic och Emma Lundh är de första spelarna som skriver på nya kontrakt.
– Skönt att kunna förlänga med två nyckelspelare innan serien är slut, säger Staffan Jacobsson.
– Eldina har gjort sin bästa säsong i BP-tröjan och Emma har tillfört mycket i vårt anfallsspel under hösten.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Eldina Ahmic anslöt till BP inför säsongen 2017 och har varit en stöttepelare sedan dess. Skadefri så har hon varit ett självklart val på BPs innermittfält.
– Det känns såklart jätteroligt då jag trivs väldigt bra i BP.
– Jag känner att jag får ut mycket av mig själv som fotbollsspelare i det spelsätt vi använder och jag har haft tränare som trott på mig och har utvecklat mig både både och utanför planen under mina år här.
– Jag ser fram emot 2020 med BP. Vi har visat att vi tar kliv år efter år och till och med skrivit historia. Det ska väldigt kul och spännande att få ta del av den fortsatta resan.

Den fina formen under året har nu även belönats med en landslagsplats. Ahmic, bördig från Bosnien-Hergovina, åker i helgen för att spela EM-kval mot Danmark och Italien. Vi önskar stort lycka till!
– Laddad och exalterad. Det är två tuffa men roliga matcher som väntar. Det var ett tag sedan jag var med, så första steget blir att komma in i det igen och sen får vi se vart det leder.

Emma Lundh återvände till BP under sommaren och har starkt bidragit till det säkrade kontraktet. När BP tog fyra raka segrar och flög upp på säker mark så noterades Lundh för mål eller assist, eller både ock, i samtliga av dessa matcher.
– Två månader i klubben där vi har gjort en väldigt fin höst tillsammans och spelat bra fotboll gav mig mersmak. Jag hoppas att vi får behålla stora delar av truppen och kan fortsätta på de spåret vi är idag, då blir det ett roligt 2020. Att Staffan fick hit mig är verkligen superkul.