Ebba Ronquist klar för BP

Ebba Ronquist klar för BP

Share

Ebba Ronquist klar för BP

BP förstärker Elitettan-truppen inför hösten med en tidigare motspelare från Division Ett-tiden. Ebba Ronquist ansluter från gotländska P18 IK och är spelklar till söndagens match ...

BP förstärker Elitettan-truppen inför hösten med en tidigare motspelare från Division Ett-tiden. Ebba Ronquist ansluter från gotländska P18 IK och är spelklar till söndagens match mot Umeå IK.
– Jag är löpstark, stark i närkamper och ska försöka bidra med mina offensiva kvalitéer, berättar Ebba om sig själv.
– Ebba är en tvåfotad kantspelare med höga ambitioner, jag har haft koll på Ebba eftersom vi mött P18 och att hon varit med i F00-landslaget, säger Sportchef Staffan Jacobsson. 

Ronquist är landslagsmeriterad med 13 F17-landskamper och en landskamp på F19-nivå på meritlistan. Ser vi till seniorstatistiken för moderklubben P18 IK så ser vi att debuten kom redan som 14-åring 2014. Snabbt växte Ebba fram till en stadig startspelare i Division Ett. Säsongen 2018 spelade Ronquist samtliga 22 seriematcher från start och 2019 hann hon spela 13 matcher i Division Ett Södra Svealand innan hon nu alltså tar färjan till fastlandet för spel med BP i Elitettan.
– Den största fotbollsmässiga skillnaden blir tempot och att kraven här är högre, sen är det en stor omställning att flytta hemifrån också, säger Ebba.

Jacobsson utvecklar kring sitt sommarförvärv.
– Ebba har varit med och tränat med truppen sedan vi drog igång efter ledigheten. Det ska bli kul att att följa och bidra till hennes utveckling. Hon är spelklar till matchen mot Umeå IK på söndag.

Välkommen till BP, Ebba!