Drömmål från Fallenius räckte bara till kryss

Det slutade 1-1 i det första mötet mellan BP och Trelleborgs FF i kvalet till Superettan. Matchens höjdpunkt var helt klart Oskar Fallenius drömmål när han skruvade in en frispark ...

Det slutade 1-1 i det första mötet mellan BP och Trelleborgs FF i kvalet till Superettan. Matchens höjdpunkt var helt klart Oskar Fallenius drömmål när han skruvade in en frispark rakt upp i krysset. Men Trelleborg fick in ett sent kvitteringsmål vilket ger Skånelaget en knapp fördel inför söndagens returmatch.

Det kändes i luften på Grimsta att det var en viktig match som skulle spelas under onsdagskvällen. Även när matchen startades så smällde det lite extra i varje duell även om det aldrig var särskilt fult spel. Det är ju en plats i Superettan som står på spel.

BP inledde matchen starkast även om det nog var ett medvetet val från gästerna Trelleborg att backa hem något och låta BP ha bollen. Men det var nog inte i matchplanen att ge bort så många målchanser som man gjorde de första 45 minuterna. BP borde haft ledningen i halvtid men man var helt enkelt inte tillräckligt effektiva. Det ska dock tilläggas att Trelleborgs målvakt, Andreas Beck Larsen ska ha beröm för den hållna nollan i paus. På en chans i inledningen av matchen stod Beck Larsen för en fin räddning på ett skott från Philip Haglund och precis innan paus tippade han en Albin Linnér nick över ribban.

Den andra halvleken var inte alls lik den första och istället var det Alexander Lundin i BP-målet som fick jobba mest. Framförallt stod han för en fin benparad på ett avslut från en fristående Oscar Johansson. Mot slutet av matchen kunde BP återigen generera lite press mot gästerna och i den 82:a matchminuten tilldömdes man en frispark endast någon meter utanför straffområdet. Fram klev Oskar Fallenius som oerhört vackert lyfte bollen över muren och via ribban gav han BP ledningen.

En otroligt tung seger var på väg att säkras men då fick Trelleborg in ett ännu tyngre bortamål. Målet kom från inhopparen Fatawu Safiu som med ett distansskott hittade det bortre hörnet och satte slutresultatet 1-1.

På söndag väntar returmötet nere i Skåne och då avgörs allting. I och med att bortamålsregeln tillämpas i kvalet kommer BP behöva göra minst ett mål för att kunna säkra uppflyttning till Superettan. Matchen startar kl. 15:00 på klassiska Vångavallen och ses som alltid på Sportexpressen Play.