Deltagarrekord på sommarens camper

Deltagarrekord på sommarens camper

Share

Deltagarrekord på sommarens camper

Sommarens fem campveckor avslutades i förra veckan och BP kan notera ett nytt deltagarrekord för camperna. Veckorna i juni snittade över 130 deltagare och campansvarige Anders Herm ...

Sommarens fem campveckor avslutades i förra veckan och BP kan notera ett nytt deltagarrekord för camperna. Veckorna i juni snittade över 130 deltagare och campansvarige Anders Hermanson ser tillbaka på en lärorik sommar.
– Känslan är att det är fantastiskt roligt att så många tycker BPs camper är så roliga. Vi har flera som är återkommande deltagare, både från BP men även andra klubbar, säger Anders Hermanson.

Text och foto: Peter Appelquist

En vanlig dag på BPs Camper startar klockan tio, då akademiinstruktörerna samlar alla spelare och går igenom vad dagens träningspass kommer innehålla. Instruktörerna går även igenom gårdagens träningar, mål och syftet med dessa samt hur campen progressivt bygger vidare. Innan lunch hålls ett pass på en och en halv timme, beroende på innehållet i passet. Därefter serveras det lunch som följs av ett pass på eftermiddagen på 90 nya minuter. – Under de här dagarna har vi sex träningspass och sista dagen spelar vi en turnering där spelarna får öva på det som de lärt sig under veckan. Fokus på prestationsutveckling, inte resultat, berättar Hermanson.
– Vi blandar oftast åldrarna i grupperna och arbetar aktivt med grupprocesser oavsett ålder och nivå på varje spelare. Det funkar fantastiskt bra där de yngre får mäta sig med äldre och de äldre kan dela med sig av kunskap till de yngre.

Deltagandet slår alltså rekord i år med hundratals deltagare under sommaren.
– Det är fantastiskt roligt, i juni snittade vi över 130 deltagare per camp och det ger såklart mycket tillbaka för oss som jobbar.
– Det är flera spelare som återkommer och som tipsar sina kompisar om våra camper. Det tyder på att vi gör något riktigt bra.
– Jag vill även passa på att hylla de akademiinstruktörer som instruerar vid våra camper. De fyller en mycket viktig funktion med sin kunskap och erfarenhet. Jag är mycket imponerad.

Nästa camp anordnas vecka 44, under höstlovet, i Grimstatältet.