Delad pott i Skövde

BP klev under lördagen in i säsongens andra fas när Skövde AIK stod för motståndet i omgång 16 av Superettan. Precis som i våras slutade det med ett oavgjort resultat efter en tuf ...

BP klev under lördagen in i säsongens andra fas när Skövde AIK stod för motståndet i omgång 16 av Superettan. Precis som i våras slutade det med ett oavgjort resultat efter en tuff match med mycket kamp.

Poängmässigt var det två helt jämna lag som möttes på Södermalms IP i Skövde under lördagen. Tredjeplacerade BP ställdes emot tabellsjuan Skövde AIK när andra halvlek av Superettan sparkade igång.

Att Skövde är ett av seriens vassaste lag vid fasta situationer är något som flera lag har fått känna på hittills under säsongen. I denna match fick BP verkligen anstränga sig för att stå emot alla långa inkast och inlägg vid både hörnor samt frisparkar.

BP lyckades att freda sin egen bur genom hela matchen förutom vid ett tillfälle i den första halvleken. På en vänsterhörna slagen av Kevin Holmén, nådde Mikael Mörk högst på bollen vid den främre stolpen och kunde då se bollen gå i mål via stolpen. Skövde gick därmed upp i en tidig ledning i matchen.

Drygt tio minuter senare kom dock BP att kvittera. Marijan Cosic försökte avsluta inne i straffområdet, men skottet täcktes delvis och styrdes istället vidare till en fri Oscar Pettersson vid den bakre stolpen. Pettersson hade sedan egentligen bara till att placera in bollen i nät längst marken vid den närmaste stolpen, och kunde i och med detta noteras för sitt åttonde mål i seriespelet.

Matchen bjöd i övrigt på mycket kamp och duellspel. Jonas Olsson tvingades till ett antal fina räddningar i den andra halvleken, men kunde lyckosamt motta bort samtliga lägen tillsammans med sitt försvar. Precis i slutet av matchen hade BP sedan en av halvlekens bättre chanser när Wilmer Odefalk träffade Skövdes målvakt i huvudet från några få meters avstånd.

I slutskedet fick vi även stifta bekantskap med ännu en debuterande BP-fostrad spelare. 17-årige Fredrik Nissen byttes då in istället för Robin Frej och gjorde i och med det sin debut i seniorlaget.

När domaren valde att blåsa av matchen stod det 1-1 på resultattavlan och BP fick därmed med sig en poäng hem till Grimsta. I den nästkommande omgången väntar nu Örebro SK på hemmaplan redan på onsdag med start kl. 19:00.

Skövde AIK – BP 1-1 (1-1)
1-0 (17’) Mikael Mörk
1-1 (28’) Oscar Pettersson

Domare: Fredrik Hansson