Daniel Gunnars ny assisterande tränare i Damlaget

Daniel Gunnars ny assisterande tränare i Damlaget

Share

Daniel Gunnars ny assisterande tränare i Damlaget

Daniel Gunnars som förra året var huvudtränare i BP:s F19 flyttas upp till A-lagets tränarstab. Där han får rollen som assisterande tränare. Daniel Gunnars har nu varit i klubb ...

Daniel Gunnars som förra året var huvudtränare i BP:s F19 flyttas upp till A-lagets tränarstab. Där han får rollen som assisterande tränare.

Daniel Gunnars har nu varit i klubben i tre år där han jobbat inom flickakademin, först som tränare för F04-1 och sedan två år i Dam-U. Förra året var han huvudansvarig i BP:s F19 som för första gången i klubbens historia tog sig till SM-slutspel. I slutspelet blev det tyvärr en snöplig finalförlust mot Umeå IK men säsongen som helhet var en stor framgång.

– Det har varit lärorikt och utmanade men också roligt att på nära håll få följa den resa som flickakademin i BP har gjort de senaste åren. Sportsligt var förra säsongen självklart positiv men förhoppningsvis har vi också lyckats utveckla flera talangfulla spelare som inom de närmaste åren kan göra avtryck i vårt damlag, säger Daniel Gunnars.

Daniel Gunnars flyttas nu upp till Damlaget där han blir assisterande tränare. Daniel blir då en del av en tränarstab som redan består av Marcelo Fernandez (huvudtränare), Faniel Zerai (assisterande tränare), Antonio Fernandez (assisterande tränare) och Mathias Hallbygård (målvaktstränare).

– Jag ser otroligt mycket fram emot nästa år och att få vara en del av BP:s första säsong i damallsvenskan. Jag ser fram emot en ny utmaning i att jobba inom seniorfotbollen och är redo att bidra med min kunskap, säger ”Danne”.

Daniel Gunnars kommer fortsatt att vara delaktig inom Dam-U men i en mycket mindre roll. Daniels huvudfokus kommer ligga på Damlaget.

– Mitt huvudfokus kommer att vara Dam, men jag kommer vara kvar med Dam-U, dock i mycket mindre utsträckning än tidigare. Därtill kommer jag fortsatt att vara kvar på Bromma Gymnasium, säger Daniel Gunnars.

Staffan Jacobsson, Sportchef Dam, om Daniel Gunnars:

– Gunnars har under sin relativt korta tid i föreningen tagit stora steg i sin utveckling som även smittat av sig på spelarna han arbetat med. En riktigt bra fotbollsarbetare som är noggrann och kunnig. I sin nya roll får förhoppningsvis ännu fler spelare ta del av hans arbete, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Text: Philip Kämpe
Foto: Sedin Bild