Dam U: Rutiner försöker behållas med match i helgen

Efter en oviss period med inställda matcher hoppas Dam U på en träningsmatch på söndag mot Bele Barkarbys damlag. Laget har inte haft match sedan man mötte Älvsjö AIK för två helg ...

Efter en oviss period med inställda matcher hoppas Dam U på en träningsmatch på söndag mot Bele Barkarbys damlag. Laget har inte haft match sedan man mötte Älvsjö AIK för två helger sedan. En match man vann med 2-0.

Senaste matchen för BPs Dam U-trupp spelades för två veckor sedan då F19 mötte kommande seriekollegan, Älvsjö AIK. Ett returmöte då detta blev andra gången dessa två lag matchade mot varandra under denna försäsong. Precis som vid mötet i januari var det två lag med goda och offensiva intentioner som kom till spel. Sätten som lagen attackerade på skilde sig dock med ett Älvsjö som spelade mer rakt med snabba omställningar och ett BP som ägde mer boll med mycket tålamod. Under den första halvleken var dock speluppbyggnaden från BPs sida något långsam vilket gjorde det enkelt för Älvsjö att försvara sig och hålla laget kompakt. Trots ideliga försök så hade BP svårt att ta sig igenom centralt för att skapa målchanser och 0-0 var halvtidsresultatet. I den andra halvlek höjde BP tempot och såg direkt mer hotfulla ut i sitt anfallsspel. Utdelningen till 1-0 kom välförtjänt på straff genom Julia Siljeholm. Därefter kom även 2-0 efter ett självmål från en Älvsjö-spelare som kom till följd efter ett bra anfall från BP där man fyllde på med flera spelare i straffområdet och stressade Älvsjö till misstag. Matchen slutade 2-0.

Efter COVID-19-spridningen så har flera aktiviteter och tilltänkta tävlingar ställts in. Vilket också påverkat BP Dam U som så många andra;

• JDM-matchen mot Hammarby IF FF som skulle ha spelats den 18/3 har skjutits upp
  • Girls Elite Cup i Växjö som skulle spelas den 28-29/3 har ställts in
  • Madrid Football Cup som skulle spelas den 10-12/3 har skjutits upp och spelas eventuellt till hösten

Däremot har vi glädjande besked att den planerade träningsmatchen mot Bele Barkarby FF Damlag söndagen den 22 mars på Grimsta IP ser ut att bli av. Matchen blir F19s sjätte träningsmatch för året och laget är hittills obesegrade efter fem vinster och en oavgjord match. Så här säger Akademichef Flick, Ronja Holmér inför helgen som kommer:
”Det är bra att verksamheten kan bedrivas någorlunda som vanligt under rådande omständigheter. Att förbereda sig inför säsongen är fortfarande viktigt. Vårt F19 har sett starka ut hittills och det märks att lagets utveckling utav fysträning och tester gett ytterligare en dimension i verksamheten”.

Tillsammans med domare och motståndarlag så har BP kommit överens om att inga omklädningsrum kommer användas vid matchen. Bele Barkarbys damlag spelade förra året i Division 1 men åkte ned och spelar därmed kommande säsong i Division 2.