Dam U: F17 tillbaka i matchspel

Efter några helgers frånvaro var F17-delen av Dam U äntligen tillbaka i matchspel. Ingen glädje blev det dock över resultatet i en match där BP inte lyckades hota gästerna i Boo F ...

Efter några helgers frånvaro var F17-delen av Dam U äntligen tillbaka i matchspel. Ingen glädje blev det dock över resultatet i en match där BP inte lyckades hota gästerna i Boo FF förrän uppförsbacken var för brant. Trots en stark avslutning av matchen blev det en förlust med 1-3.

På ett soligt Grimsta IP var F17 äntligen tillbaka i spel, ovanligt iklädda sina vita bortaställ trots hemmaplan tog man emot ett vinrött Boo FF. Det var dock gästerna som inledde starkast genom ett fint tålamod i sitt passningsspel och i den 12:e matchminuten straffades BP när Boo tog ledningen. Trots att Alma Salomonsson först fint räddade ett friläge slogs returen sedan in i mål. Det ville sig inte riktigt för BPs del i den första halvleken och tyvärr lyckades man inte få till sitt vanligtvis fina anfallsspel. Även om BP till slut hittade olika kombinationer mot slutet av halvleken var det Boo som nästan dubblade sin ledning innan halvtidsvilan men Alma Salomonsson stod för en viktig räddning och såg till att resultatet endast var 0-1 i paus.

Boo inledde även den andra halvleken piggast och gästerna kom i anfallsvåg efter anfallsvåg vilket tvingade Salomonsson till ytterligare en fin räddning bara några minuter efter pausen. Därefter såg BP ut att ha klarat av anstormningen från Boo och spelet flyttades över till gästernas planhalva. Det blev därför en ordentlig kalldusch för BP när Boo utökade sin ledning till 2-0 på ett distansskott. Efter baklängesmålet repade sig BP hedersamt och återigen började man pressa ner Boo. Men när reduceringsmålet låg i luften åkte BP istället på en kontring åt andra hålet som resulterade i att Boo kunde trycka in sitt tredje mål och därmed döda matchen.

F17 avslutade däremot matchen starkt och välförtjänt fick man in en boll i nät när Saga Swedman sprang ifrån sina motståndare, rundade målvakten och lade in bollen i öppet mål vilket fastställde slutresultatet 1-3.