DAM: Seger mot Gusk efter målkavalkad i slutskedet

Grimsta badade i sol när BP vann med 6-2 mot Gamla Upsala SK i årets andra träningsmatch. Efter en jämn inledning tog BP över och ryckte ifrån ordentligt i målprotokollet i matche ...

Grimsta badade i sol när BP vann med 6-2 mot Gamla Upsala SK i årets andra träningsmatch. Efter en jämn inledning tog BP över och ryckte ifrån ordentligt i målprotokollet i matchens slutskede. Mest imponerande var Vera Bloms spel på högerkanten.

Text: Tore Kleist
(På bilden: Vera Blom)

Första halvlek började jämnt och gästerna visade att man var här för att försöka spela eget spel mot det allsvenska motståndet. Mellan tionde och tjugonde minuterna kom alla halvlekens mål, med BP:s unga Vera Blom som första målskytt efter att hon vaket hade snappat upp bollen efter slarv i försvaret. Gusk lyckades vända innan Klara Andrup kvitterade framspelad av Blom. Ju längre halvleken fortskred desto mer tog BP tag i spelet. Man kom fram bäst på kanterna där tonåringarna Blom och Saga Swedman ständigt utmanade försvaret.

Efter 2-2 i halvtid fortsatte BP att anfalla och skapade också ganska många lägen men skärpan i avsluten var inte tillräcklig. Antingen gick skotten över eller så stod målvakten Hanna Kohl i vägen. Först efter ett trippelbyte började även målen komma. Ellen Toivio hade bara varit på plan ett par minuter när hon fick en fin djupledsboll från tillika nyss inbytta Mathilda Johansson Prakt. Efter en fin löpning in från vänsterkanten placerade Toivio bollen vid bortre stolproten. Minst lika bra inställt sikte hade Ida Bengtsson som med knappt tio minuter kvar sköt från straffområdesgränsen och prickade Kohls bortre kryss. I slutminuterna kom sedan ytterligare två mål när Gusk inte riktigt orkade försvara sig längre. Toivio fick göra sitt andra och vi fick en femte målskytt i Emilia Bengtsson.

Som väntat blev gästerna från Uppsala ett svårare motstånd än Älvsjö förra veckan. BP hade inledningsvis svårt att komma fram centralt men å andra sidan fungerade kantspelet mycket bra även i första halvlek. Förra helgens tremålsskytt Saga Swedman hade fått nytt förtroende och visade åter goda takter även om hon fick gå av mållös den här gången. Vi fick se lovande insatser från de nya defensiva spelarna Sara Olai, Elsa Karlsson och Fanny Hjelm Rönnlund där sampelet med ”gamlingarna” Wilma Wärulf och Filippa Wallén redan efter två matcher börjar se bra ut. Vi noterar också en glädjande comeback av Julia Olsson som fick en halvtimmes speltid. Allra roligast var det att se Vera Blom på högerkanten. Hon har en kvickhet i fötterna som imponerar och kombinerade denna med väldigt kloka spelbeslut. Det blev farliga situationer nästan varje gång hon tog sig framåt. BP har intressant konkurrenssituation på kanterna där ungdomarna visar att de tänker utmana bland andra Toivio och skadade Frida Thörnqvist om startplatserna. Vi kan glädjas över att hela sex BP-spelare blivit uttagna i F19- och F18-landslagen till matcher om ett par veckor. Kul!

Nästa match spelas på lördag 11 februari mot AIK. Även då är Grimsta spelplatsen och även då är 11.00 matchtiden. Välkomna!

BPs laguppställning
Nadine Allard – Sara Olai, Wilma Wärulf (Ebba Hjalmarsson 72), Elsa Karlsson, Filippa Wallén (Tuva Norell 72) – Frida Boriero (Mathilda Johansson Prakt 62), Fanny Hjelm Rönnlund (Emilia Bengtsson 72), Ida Bengtsson – Vera Blom (Julia Olsson 62), Klara Andrup, Saga Swedman (Ellen Toivio 62)

Fakta Träningsmatch Dam
BP – Gamla Upsala SK 6-2 (2-2)
Mål:   BP: Vera Blom 12; Klara Andrup 20; Ellen Toivio 65, 90; Ida Bengtsson 82: Emilia Bengtsson 90+4  Gusk: Izabell Rydell 16; Sanna Öhlund 18
Varningar:  BP: Gusk:
Domare: Cecilia Ekwall
Publik: ingen uppgift