DAM: Ny förlust mot Linköping

DAM: Ny förlust mot Linköping

Share

DAM: Ny förlust mot Linköping

Efter en mardrömsstart gjorde BP än en gång en bra första halvlek mot Linköping på torsdagskvällen. I andra halvlek blev dock hemmalaget för starka efter ett tidigt mål, och till ...

Efter en mardrömsstart gjorde BP än en gång en bra första halvlek mot Linköping på torsdagskvällen. I andra halvlek blev dock hemmalaget för starka efter ett tidigt mål, och till slut blev det förlust med 4-0.

Text: Tore Kleist
Foto: Erik Bjernulf
(På bilden: Ida Bengtsson, arkiv)

BP fick en jobbig start där man hade problem med inte minst kantspelet. Lisa Björk fick tidigt ett övertag på vänsterkanten och i femte minuten vek hon in i straffområdet och sköt mycket målmedvetet ett högt otagbart skott. Linköping visade upp ett snabbt och bestämt passningsspel och efter knappt tjugo minuter trodde vi att även tvåan skulle komma på ett skott från straffpunkten, men bollen hamnade mitt på en lugn och välplacerad Nichole Persson. I stället kunde BP på ett imponerande sätt komma tillbaka in i matchen. Stundtals störde man Linköpings uppbyggnadsspel med en framgångsrik press och man utmanade trebackslinjen vid upprepade tillfällen. Främst under sista kvarten hade man en bra period med många bollvinster på mittfältet bra passningsspel, men tyvärr saknades den sista skärpan och snabbheten mot ett skickligt försvar.

Andra halvleken inleddes också tungt för BP. Redan efter tre minuter ökade Cathinka Tandberg på ledningen på en retur efter ett olyckligt ingripande av målvakt Persson. Med tiden blev det tydligt att LInköping orkade behålla skärpan i passnings- och markeringsspel, BP gjorde det inte. Tredje målet kom också på en målvaktsretur efter att Alice Ahlberg borde ha fått frispark i läget före, och fem minuter senare blev det ytterligare ett baklängesmål. Med en bra arbetsinsats sista tjugo minuterna lyckades BP hindra fler baklängesmål men fick kliva av planen mållösa.

Det går inte att säga något annat än att Linköping var klart bättre sammantaget, men än en gång blev förlustsiffrorna onödigt stora. Backlinjen hade det förstås stundtals jobbigt mot Linköpings mycket vassa anfallslinje, men klarade trots allt ändå uppgiften med hedern i behåll tycker jag. Starkaste insatsen i BP tycker jag att Ida Bengtsson gjorde med sitt aggressiva presspel i Linköpings uppspel och flera egna offensiva attacker.

BP åkte ner på nedflyttningsplats efter att Uppsala klarat oavgjort mot Djurgården, men det är bara en poäng upp till KIF Örebro som ligger över kvalstrecket. I nästa omgång väntar Kristianstad borta redan nu på måndag.

BPs laguppställning
Nichole Persson – Julia Olsson, Sara Olai, Alice Ahlberg, Wilma Wärulf (Filippa Wallén 83)- Fanny Hjelm Rönnlund (Emilia Bengtsson 59), Frida Boriero (Mathilda Johansson Prakt 75), Ida Bengtsson – Ellen Toivio (Vera Blom 83), Klara Andrup, Saga Swedman (Frida Thörnqvist 59)

Fakta OBOS Damallsvenskan, omg 6
Linköping FC – BP 4-0 (1-0)
Mål:   LFC: Lisa Björk 5; Cathinka Tandberg 49; Cornelia Kapocs 62, 68   BP: –
Varningar:  LFC: – BP: Emilia Bengtsson
Domare: Odai Alwani
Publik: 381