DAM: Inför Hammarby IF – BP
Foto: Henke Råssmo

DAM: Inför Hammarby IF – BP

Share

DAM: Inför Hammarby IF – BP

Tajt och tätt spelschema i OBOS Damallsvenskan innan VM-uppehållet om en månad. Det innebär veckomatcher och denna vecka ställs vi mot Hammarby IF på bortaplan torsdag 15 juni 19: ...

Tajt och tätt spelschema i OBOS Damallsvenskan innan VM-uppehållet om en månad. Det innebär veckomatcher och denna vecka ställs vi mot Hammarby IF på bortaplan torsdag 15 juni 19:00.

Vi kommer från en tung förlust med klara 0-6 på hemmaplan då serieledande BK Häcken blev för svåra. Vi öppnade den matchen piggt, men tre snabba mål under första halvlek sänkte våra möjligheter till poäng där.
– Det vi ändå tar med oss är att vi inte släpper in mål på enskilda misstag utan för att motståndet helt enkelt var för bra, säger Daniel Gunnars. Vi möter ett riktigt bra lag med landslagsspelare som förbereder sig för VM, liksom vi gör nu på torsdag.

Efter tolv omgångar ligger vi på trettonde plats med sex inspelade poäng, en poäng bakom KIF Örebro som har kvalplatsen. Till säker mark är det just nu fyra poäng upp till IFK Norrköping.

Motståndare
Hammarby IF kommer senast från seger med 3-0 mot KIF Örebro på bortaplan och dessförinnan tog de även hem Svenska Cupen efter finalseger med samma siffror, då mot BK Häcken. Ett lag som har kommit i en bra form efter en liten svacka. Hammarby inledde seriespelet med sex raka segrar innan de noterades för två förluster och två kryss och en knapp seger mot nykomlingen IFK Norrköping. Sen kom cupfinalen och Hammarby fick chansen att visa att kvalité finns i laget. Efter tolv spelade matcher är Hammarby trea i tabellen, fem poäng efter BK Häcken som leder serien.

OBOS Damallsvenskan
Hammarby IF – BP
Torsdag 15 juni 19:00
Hammarby IP/Kanalplan

Köp biljetter via hammarbydam.ebiljett.nu

Matchen sänds av Viaplay.