DAM: Inför BP – AIK

DAM: Inför BP – AIK

Share

DAM: Inför BP – AIK

Träningsmatchandet fortsätter på lördag när BP tar emot AIK på Grimsta. Det har sett bra ut hittills med två segrar och många mål, och vi hoppas förstås på en liknande fortsättnin ...

Träningsmatchandet fortsätter på lördag när BP tar emot AIK på Grimsta. Det har sett bra ut hittills med två segrar och många mål, och vi hoppas förstås på en liknande fortsättning.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Sara Olai)

Det brukar sägas att det viktigaste på försäsongen är att spela ihop en alltid nykomponerad trupp och att spelutvecklingen i alla lagdelar är bra. Det sagt, jag tror att det kan vara extra viktigt för BP att få segrar som de i årets första två matcher. Med tanke på att laget förra året hade svårt att skapa riktigt många målchanser kan det nog stärka självförtroendet rejält att få göra många mål och att de görs av många olika målskyttar. Det gäller både de rutinerade spelarna och de yngre som nu går mot sin första allsvenska säsong.

Nu väntar en upptrappning när det gäller motståndet. Efter lördagens match mot AIK väntar möte med Djurgården nästa helg innan det blir dags för årets första tävlingsmatch, mot Hammarby i Svenska Cupen. Utmaningarna blir förstås större, inte minst i försvarslinjen där många nya spelare finns och tränare Gunnars kanske ännu inte bestämt sig för vilken uppställning han föredrar.

Vi får vänta ytterligare på Frida Thörnqvists återkomst efter skada och i matchtruppen saknas även Wilma Wärulf.

Motståndarna
AIK klarade inte av att rädda nytt allsvenskt kontrakt och får i år än en gång ta nya tag i Elitettan. Huvudtränare Jesper Björk fortsätter och har i laget de tidigare BP-spelarna Michelle Rojas Flores, Sofia Parkner och Matilda Nildén. Hittills har det i träningsmatcherna blivit förluster mot Hammarby och Gamla Upsala men vinst senast mot Bollstanäs.

Som vanligt så här års gäller det att ställa väckarklockan; avsparkstid kl 11.00. Det är fri entré! Matchen streamas även via BPTV Live.

BPs matchtrupp
1 Nichole Persson (mv), 20 Nadine Allard (mv), 2 Tuva Norell, 3 Julia Olsson, 6 Emilia Bengtsson, 7 Sara Olai, 8 Alice Ahlberg, 9 Line Wessman, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Ellen Toivio, 13 Klara Andrup, 15 Elsa Karlsson, 16 Fanny Hjelm Rönnlund, 17 Saga Swedman, 18 Ida Bengtsson, 19 Vera Blom, 22 Ebba Hjalmarsson, 24 Filippa Wallén, 27 Frida Boriero

Träningsmatch Dam
BP – AIK
Lördag 11 februari kl. 11.00, Fri entré
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby