DAM: Cupseger efter tre mål av Sara Nordin

BP hade inga problem att besegra Älvsjö AIK i onsdagens cupmatch. Efter bland annat ett glädjande hattrick av Sara Nordin skrevs slutresultatet till hela 7-0. Text: Tore Kleist ...

Text: Tore Kleist
(På bilden: Sara Nordin, arkiv)

Utan att direkt glänsa kunde BP ta initiativet från start i matchen och även ta en tidig ledning. Line Wessman fälldes i straffområdet och Alice Ahlberg var sedan lika säker som vanligt. Målskyttet fortsatte efter halva halvleken med Sara Nordins första fullträff för kvällen då hon stötte in en lång frispark från Fanny Hjelm Rönnlund. Redan då kändes det avgjort och det förstärktes strax före paus då Mathilda Johansson Prakt överlistade en offsidefälla, avancerade mot Älvsjömålet och säkert kunde placera in trean.

Knappa tio minuter efter paus siktade kvällens hörnläggare Klara Andrup rätt, Sara Nordin kom högst och nickade snyggt in vänsterhörnan. Inte långt efter fullbordade Nordin sitt hattrick från nära håll i trängseln efter en frispark. De sista två målen fick inbytta Ellen Toivio göra. Det första med pannan efter ett fint anfall signerat Line Wessman och Saga Swedman, det andra osjälviskt framspelad av Ida Bengtsson.

BP luftade några spelare som inte spelat så mycket under året. Tuva Norell och Ebba Hjalmarsson var lugna och trygga i backlinjen men sattes inte på några riktigt svåra prov. Offensivt jobbade Line Wessman, Saga Swedman och Louise Lillbäck på bra, men visst hade det varit kul med ett eller annat mål från deras fötter. Ella Wilson gjorde BP-debut då hon i paus ersatte en i princip sysslolös Nichole Persson. Inte heller Wilson hade mycket att göra, men hon fick i alla fall en halvlek i spel.

I och med segern har BP kvalificerat sig för cupens gruppspel som spelas under vinter/vår 2024. Tidigast 18 oktober vet vi vilka de andra femton lagen blir. Nu väntar ett litet speluppehåll innan det är dags för bortamatch mot Rosengård fredag 15 september.

BPs laguppställning
Nichole Persson (Ella Wilson 46) – Tuva Norell, Ebba Hjalmarsson, Sara Nordin – Klara Andrup (Ellen Toivio 60), Alice Ahlberg (Ida Bengtsson 18), Fanny Hjelm Rönnlund, Saga Swedman – Line Wessman, Mathilda Johansson Prakt, Louise Lillbäck

Fakta Svenska Cupen, omg 3
Älvsjö AIK – BP 0-7 (0-3)
Mål:   ÄAIK: –    BP: Alice Ahlberg 11 (str); Sara Nordin 23, 54, 61; Mathilda Johansson Prakt 41; Ellen Toivio 80, 87
Varningar: ÄAIK: –   BP: Alice Ahlberg
Domare: Adli Assali